Klantig mamma :(

Min lilla älskling slog sid idag. Ordentilgt. Så det blödde. V har lärt sig att klättra. Han är hur snabb som helst. Det tar honom bara några sekunder att smita upp i trappan tex. Han har tack och lov inte ramlat i trappan. Men han klättrade upp i N's lilla barnfotölj, ställde sig upp och fick den i gungning så den välte och han slog i golvet med ansiktet först. Det blödde en massa i munnen och han var jätteledsen. Jag som bara skulle fixa till kuddarna i soffan och han satt på golvet och lekte med sina klossar. 2 sekunder senare har han klättrat upp och jag hinner precis fram när han slår i golvet. Usch. Vad klantigt av mig att inte tänka på att han kunde klättra upp i fotöljen! Gud vad dålig man känner sig när sånt händer. Önskade att det var jag som slagit mig istället för min lilla V :(
Han hade svårt att dricka sin välling nu på kvällen, det gör nog fortfarande ont i munnen. Tänderna såg i alla fall ut att vara ok, men jag får nog kolla på det imorgon igen.


Första bio besöket

V sov över hos mormor och morfar igår så idag passade vi på att ta med A och N på bio. De var mycket förväntansfulla :) De har ju hört att kusinerna har varit på bio och sett på film så varför inte tyckte vi... Den enda barntillåtna film vi hittade var "Den magiska leksaksaffären". Vi satte oss i bilen och åkte ut till Heron City, köpte 4 biljetter, barnen fick varsin popcorn och MER. De fick själva lämna fram sina biobiljetter när vi skulle in i salongen. Jättespännande tyckte de! "Oj vilken stor TV!" sa A. Efter ca 40 min in i filmen hade A druckit upp sin MER och ätit upp sina popcorn och undrade "ska vi gå hem nu?" Filmen var inte riktigt i hans smak, tyckte själv att den var ganska långtråkig. Eftersom han inte ville sitta kvar och titta så gick jag ut med honom. Efter ca en kvart kom P och N också ut, tydligen hade någon i filmen hamnat på sjukhus och det tyckte N var lite otäkt. Det var barnens bio-premiär. Nästa gång går vi bara om de visar Nicke Nyfiken eller något i den stilen... :)

Pimp your pram!

Satt och kollade på blocket igår och hittade ett företag som syr upp sittdynor till barnvagnar. Kul grej tyckte jag och beställde en svart med vita moln + en svart fotsacksfilt. Kolla annonsen här.

Ikea imorgon!

Imorgon ska jag och C åka till Ikea! Det ska bli trevligt. Jag behöver lite inspiration till sovrummet. Tycker att det är så trist i vårat sovrum. Vi har ljusgula väggar, en säng, ett skötbord, en byrå, en spjälsäng och ett nattduksbord. INGA av möblerna "passar ihop". Vi har sovrummet som skulle ge varje inredningsdesigner gåshud! Men det ska jag försöka ändra på :)

Natten

Har känt mig lite trött idag. Blev lite hackig sömn inatt. Barnen vaknade runt halv tolv. Det tog ca 20 min för N att somna om och precis när hon gjort det och jag försiktigt försöker gå ur rummet så börjar golvet knarra och A sätter sig upp i sängen! Fick lägga mig lite hos honom slumrade själv till lite (vet inte hur jag lyckades göra det för jag låg inte bekvämt i hans lilla säng) när jag sen ska upp så vaknar N IGEN och vill ha vatten. Hon vill inte sova själv säger hon och gråter lite. Jag pallar inte att ligga i hennes lilla säng utan sätter mig vid sängkanten men ungen somnar aldrig om! Efter ca 15-20 tror jag att hon har somnat så jag ställer mig upp och N (som inte alls sover)  blir ledsen för hon tror att jag ska lämna henne ensam i sängen. A vaknar av gråtet så nu är båda ungarna vakna. Det slutade med att N fick lägga sig i V's spjälsäng och A fick trängas med V, P och mig. Inte bekvämt men barnen var i alla fall nöjda.
Kollade lite på nätet om barn och sömn idag. Hittade mycket om hur man får barnen att somna men hur sjutton får man dem att stanna kvar i sina sängar HELA natten då?? Fanns inga tips tyvärr...

Muta eller "motivation"? Kalla det vad du vill...

Efter många misslyckade försök med att få barnen att sova i sina egna sängar (hela natten!!) är läget nu desperat! Inget funkar. Vi lägger dem vid åtta tiden, de får välja varsin saga, vi läser sagan, och så sitter jag eller P (beroende på vem som nattar) vid deras sängar tills de somnar. Redan vid elva-tolv tiden brukar någon av dem vakna till och vill komma och lägga sig hos oss, och självklart väcker de varandra då. Går man tillbaka med dem till deras rum så tar det minst en halvtimme för dem att komma till ro igen, och det är inga garantier för att samma sak inte ska upperpa sig igen efter nån timme. Så här kan det hålla på flera gånger per natt.
, för några dagar sedan fick jag idén om en "överraskningsburk" som ska uppmuntra dem till att sova i sina egna sängar (istället för att vi ska trängas 5 pers i vår 160cm säng) Jag fyllde en glasburk med lite roliga överraskningar som pixi-böcker, lite bilar, klistermärken, små plast-djur mm. När de hade sovit en hel natt i sina egna sängar skulle de få välja en liten överraskning ur burken. Båda köpte idén och det funkade i en sisådär 3-4 nätter... En kväll säger A att han vill sova hos oss. Jag påminner honom om att han då går miste om "överrasknings-burken" "Det gör inget mamma" säger han då. "Jag har ju redan tagit den gröna bilen, den rosa och den röda! Nu finns det ju inte fler kvar så nu vill jag sova hos dig!" Smart unge? Naiv eller desperat morsa? Kanske enklast att vänja sig vid soffan? Den är ganska bekväm...


Vad är det med mig?

Läste ett inlägg som min vän skrivit och började nästan grina. Hon skriver om hur det var när lilla E föddes...samma dag som min A till och med på samma sjukhus. Jag blir så känslosam när jag tänker tillbaka på mina förlossningar, när jag inser att mina barn börjar bli stora. Att det faktiskt är 5 år sedan N föddes, 3 år sedan A föddes och snart blir lilla V 1 år. Min lillebror och hans tjej ska ha barn om ca 2 månader och min vän P och hennes P också om 2 månader. Jag är så glad för deras skull! Tror nog jag kommer grina lite när det är dags och de ringer och berättar att "nu har lilla x kommit" Gud vad blödig jag är :P Det är kanske den tiden i månaden, eller hur var det nu....?

3 år idag :)

Min älskling A fyller 3 år idag!! Vi har haft kalas med hela familjen och alla vänner. En mycket lyckad dag :)


En halv peng?

Några av N's kompisar har börjat tappa sina mjölktänder så det pratas mycket om tandfen... Varje dag när vi borstar tänderna står N och "går igenom" sina tänder för att kolla om någon kanske är lite lös :)
När A höll på att lära sig att gå, slog han i ena framtanden i ett trappsteg så en bit gick av. N kom på att fråga mig vad vi gjort av den där biten som lossnade. Inte vet jag (det var ju 2 år sedan) kommer bara ihåg att jag var hysterisk över att tanden var av, inte kom jag på att leta efter den biten som lossnat. Det var klantigt fick jag höra av min dotter. För om man får en hel peng för en tappad tand så borde man ju i alla fall få en halv peng för en halv tand! Tusan också, att jag inte tänkte på det... ;)


Första barnkalaset avklarat!

I söndags hade vi premiärkalaset. Vi började pynta med ballonger och serpentiner genast efter frukosten. N kunde inte låta bli! Jag vaknade ju med otroligt ont i armbågen i söndags så jag kunde knappt röra armen, men barnens kusiner kom till vår räddning :) P fick ställa sig i köket och göra glassbombtårtan (2 bigpack päron/jordgubb/vanilj, 2 marängbottnar, sylt, strössel och silverkulor) supergott! Tack vare kusinerna blev kalaset över allas förväntingar! De ordnade med anskitsmålning och "clownen Clara" kom på besök :D
A och S ni är bäst!


High Chaparral

Vi åkte till High Chaparral förra fredagen. Hämtade barnen från dagis, satte oss i bilen och åkte iväg! Vi tog in på Best Western Hotel Småland i Skillingaryd. På lördag blev det först en god hotellfrukost och sen ut till High Chaparral...
Vilken hit! Barnen tyckte det var jätte kul. Tänk att få se Lucky Luke och de klantiga bröderna Dalton på riktigt :D

          

Ont :(

Jag har gjort illa armbågen :( så det är svårt att blogga... jag roar mig med att läsa bloggar istället! Hoppas kunna skriva om ett par dagar igen.

Hej då bebiskläder...

Min lillebror och hans tjej ska ha sitt första barn nu i november. Idag var de och hälsade på hos oss och jag och M började kolla igenom A och V's bebiskläder. Herregud vad mycket jag har samlat på mig! Bodysar, mjukisbyxor, jeans, tröjor...hur mycket som helst! Kändes overkligt att de minsta kläderna i storlek 50 en gång varit FÖRstora :)
Jag lät M ta precis vad hon ville ha, jag har redan plockat undan ett par "favvo" plagg som jag vill spara, resten tänkte jag lämna till nån klädinsamling. Nu har vi lite mer plats i garderoberna, den platsen tänkte mamman i familjen fylla ut med lite nytt till sig själv :D

5 månader kvar...

Om 5 månader börjar min lilla bebis (som inte längre är en bebis) på dagis. HJÄLP. Det är för tidigt! Han kommer vara 1 år och nästan 4 månader när han börjar. Precis som storasyster och lillebror var. Men ändå så känns det som om den här tiden har gått för fort. Känns lite ledsamt nu när jag funderar på det.


Galonisar - fortsättning...

N tvärvägrar att använda "barn-galonisar" nu när hon är 5 år. Men vad ska man ha som regnkläder istället då?? Jo det ska jag berätta... på Polarn o Pyret finns jättebra överdragsbyxor i vattenavvisande material för de lite äldre barnen med matchande jacka. 600 kr för byxan och 800 för jackan. Poff så var 1300 kr borta. Istället har N nu ett par svarta överdragsbyxor som egentligen är lite för stora. Jag väntade mig att hon skulle vägra ha på sig dem men INTE! Allt är tydligen bättre än "barnsliga" galonisar. En ny jacka behövde hon hur som helst. Visst hade jag tänkt mig något under 800 kr, men som en kompis sa, man får se det som en investering! POP är ju kända för bra kvalité så det ska väl funka till småbrorsorna också. Den svarta byxan kommer funka men det blir nog svårare med den ILLROSA jackan :P
Jackorna fanns i rött, mörkblått och nån slags jeans-lookalike och så då den illrosa som N fastnade för (mycket oväntat...) Jag skulle inte ha köpt den rosa om det inte var för att de andra jackorna var SLUT i strl. 116 :( Självklart hade alla SMARTA mammor och pappor (som var ute i god tid) redan köpt upp alla jackor i de SMARTA färgerna. 

Tillbaka till vardagen!

Idag var det dags för A och N att gå till dagis igen efter sommarledigheten. De var hur spralliga som helst imorse. För A var det extra speciellt eftersom han nu har börjat på stora avdelningen.
Själv fick jag lite panik igår kväll när jag kom på att jag måste leta fram regnkläderna och stövlarna! SHIT, N's är visst för små och A har inga (?) Som tur är så är det rätt soligt här hos oss idag så barnen överlever nog dagen utan passande/bortappade regnkläder.
När vi kom ner till dagis blev barnen jätteblyga och gömde sig bakom V's vagn. V däremot gjorde allt för att försöka klättra ur vagnen! A var lite tveksam till att stanna men hans fröken försökte få honom på andra tankar. Det ska bli spännande att höra hur dagen har varit!
Nu ska jag iväg och köpa regnkläder. Eller ska jag låta A ärva N's rosa Bamse galonisar? Vad tycker ni? Förra säsongen hade han stövlar med söta jordgubbar på och han älskade dem, men jag är lite tveksam till galonisarna...

Inför kalaset...

Jaha, då har N och jag börjat lite smått med kalasförberedelserna. Vi har inhandlat inbjudningskort med Tingeling på. Min första tanke var ju självklart att vi skulle pyssla och göra egna kort (så mycket roligare) men när vi såg dessa söta lila kort med Tingeling på kunde vi inte låta bli (tur var väl det, annars hade vi väl suttit i timmar och det har jag egentligen inte tid med) Vi är inte helt hundra på om det ska vara glasstårta eller en rosa prinsesstårta. Kalaset är i alla fall söndag den 17e kl 14. Vi kryssar dagar i almanackan :) snacka om att lilltjejen är förväntansfull!

Tips och idéer tack!

Nästa söndag ska vi ha födelsedagskalas för N med alla dagiskompisarna. Det här blir vårat "premiär" kalas... Hur gör man? N har varit på en sisådär 3-4 sådana kalas men jag har inte riktigt fått kläm på vad man gör. Vissa hade sagostund, lite lekar, andra lät barnen leka fritt. Ska man bjuda på både mat och tårta eller bara tårta? Glass kanske är bättre? Jag har förstått att godispåsen man får med sig hem är mycket viktig! Gärna en liten present i den också. Tips och idéer tas tacksamt emot!!!

Rutiner

Borta med vinden skulle jag vilja säga. Barnen vill inte sova när de borde sova, de tror att det är lördag varje dag, tjatar på om godis (min mormor och min farmor gav dem hur mycket de än ville ha, det tog oss ett tag att komma på det) De vill inte sova i sina sängar...
Igår kväll somnade de inte förrän kl 23! Helt otroligt! Varifrån kommer all energi? Ikväll gick det lite bättre, de somnade (efter en del protester) i sina egna sängar kl 21. Jag gissar att A kommer upp till oss först, runt ca halv ett, N kommer nog runt 4 och V strax därefter. Vår säng är 160 cm. När vi ligger i den alla 5 måste P stötta sig mot väggen med handen så han inte trillar ur. Hur gör ni? "Vandrar" era barn på nätterna? Sover de i egna sängar? Egna rum?

RESAN del 2.

Efter 12 dagar i paradiset var det dags att åka vidare (snyft) Vi hälsade på mammas moster som bor i en söt liten by i Kroatien. Där stannade vi i 3 dagar och bara tog det lugnt. Lite shopping han vi också med (lilla byn ligger 10 km från en mellanstor stad)

Nästa destination var BG, där stannade vi resten av tiden. Det blev många fester med släkt och vänner och lite mer shopping :) Jag fyndade massor! Köpte 3 par nya skor, väskor, hittade snygga toppar bland annat från MEXX för larviga summor. Hur kul som helst :) Rekommenderar verkligen shopping i BG! Barnkläder tyckte jag de var lite dåliga på (finns mycket roligare att hitta här hemma) men är man ute efter skor eller väskor så har man verkligen kommit rätt! N fick ett par rosa höst stövlar. Jag fick gömma dem så vi inte skulle tjafsa om varför det inte går att ha på sig skinnstövlar när det är 38 grader varmt :P Till killarna hittade jag jätte fina höst skor i skinn.

Våra två veckor flög förbi... Sista dagarna hade jag faktiskt hemlängtan (och svår internet-abstinens) Det var väldigt intensiva dagar så det var skönt att få komma hem. Borta bra men hemma bäst! Vi hade en toppen semester men nästa sommar blir det nog en vanlig "charter-resa" då vilar man nog upp sig bäst. Jag menar hade vi åkt till tex Grekland, där vi inte känner en kotte, så hade vi ju inte kunnat göra annat än att slappa vid stranden hela dagarna. Nu hade vi ju i och för sig våra 12 dagar i paradiset men det tog en del på krafterna att bila runt, hälsa på släkten, hälsa på mer släkt...(vi har stor familj där nere) och sen åka 300 mil hem till Stockholm igen. Jag älskar bilar och att få köra snabbt men nu funderar jag starkt på att köpa en cykel och låta bilen vila lite.


                                        

         

RESAN del 1.

Vi startade den 26e juni runt halv tolv. Tanken var att vi skulle komma iväg redan på morgonen men det blev inte så. Vi åkte med 2 bilar, eftersom ungarna inte får plats i vår, så fick en av dem sitta i mamma och pappas bil. Det var ett evigt tjat om vem som skulle sitta var :P
Det blev en lååååång bilresa ner, men tack vare en massa godis och DVDn så överlevde vi! Vi körde bara på dagarna och sov på hotell på nätterna. Första dagen kom vi inte längre än ner till Danmark, där tog vi in på ett sött litet hotell. I Tyskland fastnade vi i jätte-köer framåt kvällen. Vi stod helt stilla i två och en halv timme! Det var en långtradare med kemikalier som hade vält så det tog ett tag att sanera vägen. Barnen tyckte att det var kul att få springa av sig lite, kolla på bilarna och långtradarna som åkte i motsatt riktning, få kissa vid vägkanten (vad gör man när man är fast på autobahn?)
Hur som helst, den 28e framåt kvällen var vi framme vid villan. Gud vilket hus! Helt underbart! Det är inte ofta jag har varit med om att det är ännu finare än vad man har väntat sig :)

Hotellet i Danmark        Glasspaus                      Huset :)
(klicka för större)            i Slovenien                     
                                                 

                                    

För 5 år sedan...

föddes vår söta dotter. Idag har vi firat henne med ett ordentligt kalas. Tänk att tiden går så fort, att min lilla tjej har hunnit bli 5 år :)
Grattis lilla älsklingen på födelsedagen!!


RSS 2.0