Barnen leker

N och A leker med knäppa grannens son. De har visst jättekul. P är ute med dem, han säger att mamman kan prata, till och med le. Underligt. Det trodde jag inte.

Dagens knäppaste.

V har fått en kallelse till Folktandvården. Snacka om tidigt, ungen är ju bara 7 månader :P Han har i och för sig 2 små risgryn ;)
Jag ska nog ringa och kolla om de vet att han är så liten...

Sommar = Söta små klänningar = MÅSTE sluta äta godis.

JAG MÅSTE SLUTA ÄTA GOOODIS. Snart är det ju sommar och då kommer alla gå omkring i sina söta små sommarklänningar, ljusa toppar, fina kjolar som visar fina bruna ben. Usch, inte jag. Jag är hur blek som helst och har ett antal kilon kvar innan jag vågar mig på klänningar och kjolar. Det är intressant att för varje graviditet ser kroppen annorlunda ut även om jag har lyckats gå ner till vad jag vägde innan jag blev med barn. Nu är jag tillbaka på vikten innan sista graviditeten men...magen är pösigare än innan. Det hade varit bättre med höst :P Mörka höstkläder, ja det skulle jag känna mig bäst i.


Knäppa grannen

Idag träffade vi henne igen. Grannen med barnet som går på samma avdelning som N. Vi åkte till dagis med bilen idag, jag skulle iväg och handla efter att jag lämnat barnen. När vi backar ut från parkeringen ser vi henne komma gåendes emot oss, jag vinkar ett litet hej, men hon vänder bort huvudet. Men skit i det då!, säger jag högt utan att tänka till...barnen sitter ju i bilen med mig...oops! Mamma varför säger du så?? Eh, ja varför säger jag så?? Hm, jo mamma blev lite irriterad men så ska man inte säga. Det var dumt sagt av mamma. Sa du så för att *pip*s mamma inte ville vinka tillbaka till oss? Va? Varför tror du det? Ja jag tyckte hon va konstig också mamma för hon vinkade inte tillbaka till mig heller...smart unge jag har. Hon kanske inte såg oss älskling. Vad ska man säga...? 


Hemma igen

Det var jättetrevligt hemma hos V och D. Barnen lekte och hade jättekul tillsammans. Lilla V var också på ett glatt humör och lyckades charma alla!
Mycket god mat blev det. Grillad kycklingfilé, kryddiga korvar, cevapcici och en massa goda tillbehör. Efter allt det tog V fram en enorm tårta, glass och godis till barnen. Snacka om att de blev höga på socker! Vanligtvis brukar de slockna i bilen, men sockerkicken höll i sig tills vi kom hem. Nu ligger de i våran säng och sover. Sötisar :)

Dags att byta till sittvagn

V har tröttnat på att ligga i vagnen. Det funkar bara om han är riktigt trött och vill sova, men annars blir han jätte arg om han måste ligga där. Han har ju lärt sig att sitta! Klart att det inte längre är kul att ligga och glo på lilla grodan då! Måste åka och köpa ett parasoll, sittdyna och en "bumper" till sittdelen. Hoppas att det inte är beställningsvaror...

grillfest idag!

I eftermiddag ska vi hem till V och D och grilla lite. Det ska bli trevligt. Hoppas vädret blir lika fint som det var igår! Det är lite molnigt idag, men jag hoppas på det bästa. Funderar på om jag ska försöka mig på att baka en till citronmaräng paj...jag ska minsann lyckas med den till slut!

Middag på restaurang!

Nu är vi hemma igen. P och jag har varit på restaurang och ätit middag! Helt själva, det ni! Barnen (alla 3) fick vara hos mormor och morfar. Det gick hur bra som helst. V hade varit jätteglad. A och N brukar ju få sova över där på fredagarna så för dem var det som vanligt. Vi plockade upp V på vägen hem, han somnade i bilen så det var bara att lägga över honom i sängen.

Vi testade en ganska ny restaurang här i närheten. Det här åt vi: 

Till förrätt tog jag Tonfisksallad med sardelldressing och P tog Råbiff med rödbeta, kapris, äggula och örtsallad. Fattar inte hur man kan äta råbiff men P sa att det var jättegott (?)

Till huvudrätt tog jag Grillad entrecôte med mozzarella- och tomatsallad och rostad färskpotatis och P tog Svamprisotto med primörer.
När jag hade beställt sa servitrisen "har du ätit entrecôte förut så du vet hur köttet är? Det är ganska mycket fett och så på den, men det ska vara så annars blir det så torrt..." Ok, där förstörde hon mina förväntningar. Hon ville visst bara informera mig om att köttet är kass så jag inte ska gnälla sen, eller? Kändes som att hon "ursäktade" rätten innan hon kom in med den. Konstigt.
Jag kan säga att jag har ätit godare entrecôte förut, den köttbiten var det inte bara en massa fett på, utan den var riktigt seg. P's risotto var i alla fall god. Själv petade jag mest på köttet och åt upp tillbehören.

Till efterrätt valde jag Hemlagad vaniljglass med hjortron, det var supergott! P tog Inkokt apelsin med älgörtssorbet och chokladkräm, det var också ett bra val.

För att sammanfatta det hela... Maten var väl sisådär, kunde ha varit bättre, men det var så mysigt att de hade kunnat servera oss makaroner och falukorv och jag hade inte brytt mig :)

Att rita prinsessor med min dotter...

...är INTE det lättaste ska jag säga. Lilla fröken tror nämligen att jag kan rita såna där fina prinsessor som folket på Disney... Hon vill gärna att jag ska rita åt henne så hon kan få färglägga klänningarna, rita kronor på huvudet (med riktiga juveler!) Men vilka krav hon ställer på sin stackars mamma! Blir det inte som hon har tänkt sig är det bara att börja om. B på dagis ritar minsann finare har jag fått höra. MEN, jag kan ha löst problemet! Jag hittade en sida på nätet med alla disney prinsessor som man kan skriva ut i svart/vitt! YES! Hoppas hon köper det bara...


trevlig eftermiddag på dagis

Vi hade pajkväll på dagis idag (som jag nämnde tidigare) Trevligt att sitta på för små stolar, käka paj och sallad och småprata med föräldrarna till barnens kompisar.
Jag gjorde en citronmaräng paj. Den blev inte helt lyckad. Det är tredje gången jag försöker mig på att baka en sån och jag har aldrig lyckats få den perfekt. Den blev liksom blöt runtom, fattar inte varför!? Men men, hela gick åt i alla fall. Fin blev den också. Jag försökte (lite diskret) hålla koll på vilka som hämtade flera gånger, hehe, och det var faktiskt ett par stycken :)
Som sagt, det var en trevlig eftermiddag. Barnen var uppe i varv och busade lite. Fröknarna kände knappt igen tjejgänget, de var kanske lite busigare än vanligt. Pratade med I's föräldrar och fick bekräftat att det inte bara är vår dotter som har ett hetsigt humör. Deras dotter får visst liknande utbrott för småsaker. Det kanske hör till åldern och är övergående?? Hoppas, hoppas!


nyttig (kalas) frukost?

I söndags vaknade N och A för tidigt, runt sju. P gick upp med dem och jag och V fick sova lite till. Sömnig som han var (P alltså) satte han på barnkanalen så ungarna blev lite lugna. Själv gick han och tog en dusch. När han kommer tillbaka efter ca 10 min sitter ungarna i soffan med varsin chips skål i knät och smaskar! Vi äter frukost säger A :) Vi glömde visst plocka undan från kvällen innan...


pajkväll

På torsdag är det pajkväll på ungarnas dagis. Tänkte jag skulle ta med en köttfärspaj. Jag har nämligen receptet på världens godaste köttfärspaj. Men såg idag att det redan är 3 familjer som ska ta med sig köttfärspaj. Vad sjutton ska jag laga då? Någon som har ett bra paj-tips???

välkommen till godislandet!

Jag skulle behöva godis-sanera vårat hem! Jag hittade en påse med Lindt Lindor kulor. Herregud vad goda de är! Jag har redan tryckt i mig 2 st, inte bra :( Jag ska INTE äta choklad, det hjälper ju liksom inte bikinin att sitta bättre...

Knasigt

Måndag igen, inget nytt här. Helgen har varit bra, lite stressig kanske men jag överlevde ;)
Jag och lilla fröken N hade världens fight imorse :( Den ungen kan göra mig gaaaalen, men hon kan vara världens gulligaste också bara hon vill... Kläderna passade inte imorse. Allt var antingen för stort eller för litet eller för fult. Jag fick en "utskällning" av henne "varför kan du inte köpa kläder som passar mamma???" Problemet är att hon har vuxit på längden men är fortfarande lika smal i midjan. Alltså, t ex byxor, storlek 104 är för korta och storlek 110 är för stort i midjan. Men det är ju inte bara att kläderna är för små/stora, något som passade igår kan hon tycka är helt fel idag...


godmorgon!

Ikväll kommer P och P på middag. Det ska bli trevligt! Jag har en del att fixa här hemma (läs städa, städa, städa) De två äldre barnen är hos mormor och morfar, P är på jobbet så det är jag och lille V som ska fixa o dona :) Tyvärr är jag allt annat än organiserad, det känns som om jag bara går och lallar runt, plockar lite här och där... Nä, jag ska ta mig en cappuccino nu och sedan sätta fart!


skönaste låten!

Lyssnar på Madcon's "Beggin" den är så skön! Kolla in videon HÄR!

Linnéa problemet löst...

Linnéa är N:s favorit namn just nu. Det har börjat en liten ficka på hennes dagis som heter så. N tycker att hon är jättesöt! Hon vill gärna ta hand om henne när de är ute på gården. Går och håller henne i handen så hon inte ska ramla :) Igår sa N att hon ska bara ha tjejer när hon blir stor och alla ska heta Linnéa! Ok, tyckte jag...men hur ska du då göra om du ropar på en Linnéa, då vet dom ju inte vilken du menar. Efter några sekunders betänketid säger hon "jag får ge dom olika efternamn mamma!" Problemet löst! :)


vill åka till BG!

Min kusse ska komma till BG från USA i slutet av april. Skulle så gärna åka och träffa honom! Han kommer ha med sig sin lilla Emma (hans dotter som är 10 månader) P och jag pratade om att åka ett par dagar men det ser tyvärr ut att skita sig :( 


"mamma du får inte äta så mycket..."

Någon vecka efter att V föddes frågade min då 4 åriga dotter mig, "mamma har du en till bebis i magen?" Jag förstår varför hon frågade för jag såg ju fortfarande gravid ut :P Jag förklarade för henne att vi inte skulle ha fler bebisar. Jaha, tyckte hon. Efter några minuter kommer hon tillbaka till mig och säger, "men mamma då får du inte äta så mycket så det inte börjar växa en till bebis i magen!" :)

springcykel!

Jag fyndade en springcykel till A på Blocket igår. Den var jättefin, som ny! Kan verkligen rekomendera springcyklar till barn från ca 2,5 år. Oftanst är de ju för små i den åldern för att kunna cykla på riktiga cyklar så det här är perfekt!  (vill du läsa mer om springcyklar klicka HÄR)


388 kalorier - 7,1 km - 10032 steg

Jag var jätte stressad imorse. N ville inte klä på sig, och A kunde inte hitta sitt lejon (lejonet måste med till dagis annars blir det inget sovande på vilan) V vaknade tidigt imorse så lagom tills det var dags för mig att klä barnen var han som tröttast = gnälligast. På något sätt fick jag på barnen ytterkläderna, V låg i vagnen och gnällde och i samma sekund som jag smäller igen dörren kommer jag på att nycklarna är i min andra jacka. S K I T ! P skulle iväg på ett viktigt möte så honom kunde jag inte få tag i. Det blev en lång promenad idag kan jag säga. Jag brukar gå en liten sväng med V när jag lämnat på dagis men just idag kände jag mig trött och tänkte hoppa över det. Men så blev det inte. Enligt mobilen (jag har stegräknare i den) förbrukade jag 388 kalorier under min ofrivilliga promend som tog 2 timmar. (jag var inne på Åhlens en kortis så säg 1 timme och 45 min) Inte så tokigt.
Jag hann inte dricka mitt kaffe imorse heller... :( Men nu sitter jag här och myser med en stooor latte! 


Gift (men ensamstående?) 3 barns mamma...

...så känns det ibland. Missförstå mig inte, jag är lyckligt gift. Älskar min man, det är han och jag tills vi dör... Men hans jobb är så krävande. Det är så mycket som händer i vårat liv just nu. Det är mycket runt företaget och jag är inte direkt på topp, vill bara att det ska bli sommar (semester) så vi kan få ta hand om varandra. Vi behöver det. Usch, jobbigt. Kan inte sova heller :(


lyckad dag

Nu sover barnen. Det har varit en lyckad dag. N hade jättekul på sin kompis kalas! Hon läääängtade tills klockan blev två och det var dags att gå. Hon valde ut kläder redan på morgonen (mode intresserad ung tjej) Det blev nya hello kitty strumpbyxorna, kort jeans kjol och en hello kitty tröja. Nya halsbandet som vi gjorde häromdagen och de nya rosaglittriga ballerinaskorna. A var lite snopen över att han inte fick följa med, men vi lekte och käkade lördagsgodis här hemma så han var nöjd han med :)

lite läskigt...men mysigt!

Barnen och P sover. Det är bara jag som är vaken. Vi har haft en riktigt mysig kväll med barnen! Satt uppe i vardagsrummet alla 5, kollade på "Hitta Nemo" och käkade popcorn. N och A tjatade till sig den filmen, jag var lite tveksam, den är ju lite läskig... vi fick hoppa över några kapitel så det gick bra! Nu ska jag också lägga mig, barnen vaknar ju runt 7 :S spelar ingen roll när de lägger sig.


Present = klart!

Nu har vi fixat presenten till N:s kompis (det är ju kalas imorgon) Vi va på Lagerhaus och köpte en fin kartong till halsbandet och armbandet vi gjorde för någon dag sedan. Vi tog en liten tripp till lek-it och hittade några mini "my little pony hästar", de ska kompisen också få. N var riktigt nöjd. Hon fick välja inslagningspapper och snöre, hon är så pysslig min lilla tjej :)
Vi gick till H&M också och köpte nya strumpbyxor (Hello Kitty - vad annars?!) och så fick hon ett par rosa glittriga skor. Så allt är fixat inför imorgon. Present, kläder och skor!

kalas till helgen :)

N är bjuden på kalas på lördag. Hon har fått ett fint gult inbjudningskort med en ritad fjäril på, inbjudan kom redan i förra veckan men N har pratat om kalaset nästan varje dag. Hon är så förväntansfull! Det är en av hennes bästisar som fyller 5 år. Vi har gjort ett halsband och ett matchande armband till kompisen, och idag efter dagis ska vi iväg och köpa en liten present. Hon ska visst få en grön groda av en annan kompis så det fick vi inte köpa...

lite besviken :(

Hittade inget kul på min lilla shoppingrunda. Två toppar köpte jag i alla fall. En grön och en svart/vit. Hoppades jag skulle komma hem med en ny vårjacka, lite snygga toppar (ok, jag köpte ju 2...) skor... men så blev det inte. Bättre lycka nästa gång *suck*

fika & shoppa...

...det är vad jag ska iväg och göra nu. Jag behöver verkligen uppdatera min garderob!


pyssel!

Snart kommer barnen hem från dagis! Jag lovade N att vi skulle pyssla när hon kommer hem. Vi ska ta fram "dom riktiga pärlorna" Jag gillar att pyssla, klippa och klistra :) N är också väldigt pysslig av sig. Jag har fastnat lite i att göra egna smycken! Ni skulle se mig på Panduro, jag blir helt salig...det finns så mycket fina pärlor, har samlat på mig en del så idag har jag som sagt lovat min dotter att vi ska pyssla tillsammans med mammas "riktiga" pärlor...

mamma är hemma och barnen är på dagis...oj oj!

Jag är mammaledig med V, men N och A går i alla fall på dagis. De går 5 dagar i veckan från 9 till 3. Jag har absolut inte dåligt samvete över det. Vet att det här ämnet är hett. Många tycker nog att det är helt fel. Men det skiter jag i. Det passar vår familj. N och A tycker att det är jätte kul på dagis, kul med alla kompisarna. De trivs verkligen. Så varför ska inte V (som är minstingen) få ha sin mamma för sig själv på dagarna precis som hans syskon fick?! Det är lika viktigt för honom som för de stora barnen. Så tycker jag!
Läste om en mamma som minsann hade sina äldre barn hemma när hon var mammaledig, fick en känsla av att hon inte förstod oss andra. Herregud alla är vi väl olika, eller? Varför döma? Nåja, ska försöka att inte bli upprörd... grrr...


organiserat? (läs kaos...)

Jaha, då är det måndag imorgon igen... tycker att dagarna flyger förbi.
Helgen har varit bra. A och N åkte till mormor och morfar i fredags och sov över där. P jobbade i lördags, så jag och V var själva hela dagen. På kvällen var vi hemma hos P och P. Supertrevlig som vanligt. Jag var lite osäker på om jag skulle orka men det gick bra. Det höll på att skita sig när vi skulle åka... Jag hade ju haft hela dagen på mig att packa ner det vi skulle ha med oss, välja kläder mm. men eftersom jag hade hela dagen på mig tänkte jag typ jag fixar det sen. Till slut stressade jag ihjäl mig i alla fall :( och glömde hälften av grejerna. Man kan ju tycka att jag borde ha vanan inne med tanke på att jag har 3 barn, eller hur?! Inget gick som jag ville. P var sen, A hade somnat sent hos mormor och ville inte vakna efter en timme. V kräktes upp välling över mig, det var bara att byta om. När vi väl var på väg kom jag på att jag glömt tetra-vällingen på diskbänken och våtservetterna låg kvar i andra skötväskan. (därför ska man hålla sig till en väska) Höll på att flippa ur men P lugnade mig. Jag + stress = inte den bästa kombinationen numera. Men som sagt, det går åt det bättre :)


utrota spindlar???

De är ju gigantiska! 3 dagar i rad har jag träffat på stooora spindlar här hemma. Igår kände jag hur något kröp på benet innanför byxan, höll på att svimma när jag såg hur stor den var! Vi håller på och röjer nere i källaren (ska fixa till rummet där nere till ett mysigt lekrum) så det kanske är därför de börjar synas lite här och där. Är det någon som har något bra tips på hur man blir av med dessa spindlar? Har hört att man kan köpa nån slags dosa som "skrämmer bort" spindlar och andra insekter med ultraljud. Tar tacksamt emot tips...

vem är du och var är min mamma?

Jag tänkte passa på och färga håret medan V sov. Ingen bra idé...
Han brukar sova i alla fall en timme på förmiddagen så jag var säker på att jag skulle hinna. Eller hur, just idag vaknade han efter ca 20 min. Jag hade precis hunnit kleta på all hårfärg när han vaknade. Gud vad ledsen han blev när han såg mig :( Stackars liten, han måste ha tyckt att jag såg läskig ut! Jag försökte med att prata och sjunga men nej, han såg så förvirrad ut... typ vem är du och var är min mamma? Jag la tillbaka honom i hans säng så han fick titta på mumintroll-mobilen. Den gillar han så det löste sig i alla fall. Somnade till och med om själv!

tillbaka från bvc

Vi hade en tid hos barnläkaren på bvc idag (som jag höll på att glömma bort...) Allt ser bra ut i alla fall :) V:s förkylning gör det lite jobbigt för honom att andas till och från men det lät inte så farligt nu tyckte doktorn. Men vi har medicin hemma så jag är lugn. Vi slapp träffa den där knäppa inhyrda bvc-sköterskan och vår kära sköterska kommer tillbaka om 2 veckor!

Tacos & guacamole

N är sugen på tacos. Det är hennes favoritmat! Får hon välja vad vi ska äta så väljer hon alltid tacos. A gillar det också men helst vill han bara äta tortilla-chipsen :)
Ja det är vad vi ska laga ikväll. Alla vet väl hur man lagar tacos så något recept behövs väl inte. Men jag tänkte bjussa på mitt guacamole recept!

4 st avocado
1 dl lätt creme fraiche
1 liten lök
1 tomat
1-2 vitlöksklyftor
pressad citron
grillkrydda

Mosa avocado, blanda i creme fraichen, hackad tomat, hackad lök och pressad eller hackad vitlök.Smaka av med pressad citron och grillkrydda. Gillar man lite hetta kan man hälla i ett par droppar tabasco eller ha i lite finhackad chili.


besviken, vilken skit-mobil!

Nu är jag jättebesviken på min mobil! Knapparna har spruckit igen! Jag blir galen! Har ju redan bytt vid ett tillfälle. Testar inte Ericsson sina mobiler, att de håller, innan de släpper dem till försäljning?? Man kan ju undra. Det är en W580i jag pratar om...

.


virus...

Förkylningarna avlöser varandra här hemma. V är jättesnorig, A vaknar på nätterna och har svårt att andas och N har öroninflammation. Förra veckan var det A som hade öroninflammation och N hade feber och hosta. Blir galen på dessa virus :(

RSS 2.0