Bara en dag kvar

Himla massa som ska göras... men det är lugnt, för efter all den här stressen hit och dit, är det en hel månads semester som väntar :)

"Att göra" lista

- Kolla igenom barnens kläder
- Kolla igenom mina kläder
- Kolla igenom P's kläder (han påstår att han har allt han behöver...bäst att kolla, kontroll behov? nä...)
- Handla litervis med välling och annan mat till minstingen
- Leta reda på alla resväskor
- Handla (för flera hundra) på Apoteket, salvor, solskydd, Alvedon, Ipren mm.
- Hämta passen!!! Shit, det hade jag nästan glömt bort...
- Fakturera kunderna
- Betala räkningar
- och 100000 saker till...

Panik, panik :P

Tandläkare och "minidagis"

Bestämde mig för att gå till tandläkaren idag. Det känns lite småkonstigt i ena tanden. Det kallar jag otur. Jag hade ju tid hos tandläkaren för ett tag sedan men jag kom ju inte iväg. Nu är min tandläkare på semester fram till mitten av augusti. Det blev city-tandvårdsakuten = 800 kr. Tandläkaren kunde inte hitta något större fel (?) jag har ett litet "början-till-hål" på ena visdomstanden så det är väl det som känns. Han ville inte göra något åt det för han brukar inte laga visdomständer (han drar visst bara ut dem). Jag fick nåt flour-klet på tanden och fick gå hem. Nu HOPPAS jag VERKLIGEN att det inte börjar göra riktigt ont...

N hade sin kompis I här idag. Vi var i parken och lekte. När vi kom hem ville tjejerna cykla lite så de var kvar ute. Kort därefter kom en till dagis-kompis och en till... Slutade med att vi hade 6 barn här hemma! De hade jätteroligt i alla fall, och det är det viktigaste :)

Rödhåriga??

Jag och N sitter och ritar. På hennes beställning ritar jag prinsessor. "Mamma jag vill att vi gör en till pappa! Men då måste den ha rött hår för det gillar pappa!" Ee... va? Vaddå det gillar pappa? "Ja han tycker att det är fint när håret är rött, som på Ariel, den är hans favorit" Ska nog ta ett snack med mannen...vaddå rödhåriga? Jag är ju brunett ju, men det går ju att ändra på tyckte N, bara att färga håret så blir jag lika fin som "Den lilla sjöjungfrun Ariel"

Midsommar

Vi firade midsommar här hemma tillsammans med mina föräldrar. Mycket god mat blev det (som vanligt). Nu är jag riktigt proppis. Mamma bakade världens godaste jordgubbstårta med lemon curd-grädde. Ska be om receptet så kan jag dela med mig till er.
Mamma och pappa hade städat på vinden och de hade med sig mitt gamla dockhus till N! Gud vad glad hon blev! Barnen lekte och efter maten spelade vi PS och vissa (P och min pappa) kollade på fotboll. En lugn och trevlig kväll helt enkelt.
Annars så har jag lekt med min nya "leksak" hela dan' Hur roligt som helst :D så mycket att lära...
Här kommer lite bilder från dagen/kvällen.

        

Busunge

Min lilla tjej poserar :D


"Nya" frisyren

Så jätteny är den inte längre men jag lovade JUPP en bild så här kommer den.
En bild (eller 2) på mig med vällingfläckig tröja och "nya" frisyren!

    

Gömma nya kameran?

Å vad roligt det är att ta kort! Jag har klickat hela eftermiddagen och kvällen. P säger att han ser blixtar överallt nu och han hotar med att gömma min nya leksak om jag inte lugnar ner mig. Nu ska jag läsa lite i användarhandboken istället :)
(jag lägger nog ut lite bilder imorgon)


Ny kamera!

Åkte förbi Mediamarkt och kom hem med en ny kamera :)
Jag har ju kollat runt lite de senase dagarna men gud vad svårt att välja! Nikon eller Canon? Kompakt eller systemkamera? De hade nån representant från Sony där som försökte få mig att köpa en av deras kameror istället... va inte så sugen på det. Efter att ha velat fram och tillbaka hur länge som helst blev det en Canon Powershot G9. Jag vågade mig inte på en systemkamera (lite läskigt) det får bli nästa steg... Nu laddas batteriet för fullt och jag är hur ivrig som helst!

Prinsar och prinsessor

N satt och ritade prinsessor idag. Mycket rosa, glitter och kronor med "ädlerstenar" Så säger hon "Mamma var hittar man kungar och prinsar?? Jag ska bli prinsessa när jag blir stor, för då blir jag rik och då måste inte pappa jobba så mycket och det är ju lyxigt för honom!" sötisen :)

Gosig bebis :)

Igår hade jag finbesök av C och hennes lilla V, 3 dagar gammal. Gud så söt han är! Alldeles liten och skrynklig. Det var en helt ny upplevelse för mig... tänk att få gosa med en bebis och sen kunna lämna ifrån sig den när det börjar skrika, har bajsat, vill äta...

Bilderna har kommit...

617 kr gick kalaset på hos fujidirekt. Men jag måste säga att jag inte tyckte att kvaliteten på bilderna var den bästa... Fotopappret var inte alls lika bra som när jag beställde sist (det var bra länge sedan sist) Färgerna var inte heller de bästa. Jag hann i och för sig inte att "fixa" till bilderna i photoshop innan men ändå, blev riktigt besviken faktiskt. Ska jag skylla på fuji eller ska jag skylla på kameran?? *suck* jag behöver nog en ny kamera (läs vill ha)

Fester hit och fester dit...

Vi kan visst inte bara göra ingenting i den här familjen... I lördags var vi i Kista hos vänner på middag/födelsedagsfirande. Idag hade vi grillfest med några vänner. Imorgon är det lillebror som fyller 25 år. I övermorgon är det P's brorsdotter som fyller 16 år. På fredag är det midsommarafton, då blir det till att grilla här hemma hos oss. Snart är det semester i alla fall, det blir en skön FEST!

Nytt uttryck

N's nya uttryck är "SHIT-POMFRITT" Gud vad jag skrattade när jag hörde henne säga det! Helt allvarlig var hon också :D


Översättning...

A och N var ute och cyklade lite här utanför efter dagis. Vi bor ganska högt upp i radhuslängan så det brukar inte vara många bilar som åker här. Men idag så var det nån gubbe som skulle hämta sin tant som fick för sig att tuta. A räknade inte med att han skulle tuta precis när han cyklade förbi så han blev riktigt rädd. Jag stog i dörröppningen (ca 30 m därifrån) Då hör jag N säga "Sluta tuta så där och skrämma min lillebror!" Gubben bad om ursäkt och såg ut att skämmas lite. N kramade om A och de cyklade hemåt. När hon kommer hem så berättar hon hela incidenten med riktig inlevelse! "A cyklade och så hörde han TUUUT, TUUUT men på svenska mamma" (Mina barn är tvåspråkiga så förklaringen av vad som hade hänt var inte på svenska, men hon visste inte hur man överätter just TUUUT hihi)

Nästan barnfria ikväll

N och A ska till mormor och morfar. Det blir bara V, P och jag hemma ikväll. Har köpt ett nytt PS spel till P (liten försoningspresent) så det blir till att fightas över PS ikväll istället. Jag slår honom lätt *HAHA*

Blir galen...

...huvudvärken hänger kvar idag me'
*suck*

Det blir till att knapra tabletter idag igen då :(


Nästan på krigsstigen... *grr*

Idag kommer min älskling hem och säger att han har hittat en ny bil till oss! En Chrysler C kombi eller vad den heter. Jag ville GRINA! Det är den fulaste bil jag någonsin har sett! Den bilen vi har nu är min lilla älskling, visst vi får inte plats i den alla 5 och den kostar massor but I love it! Och det gör P också! Vi är inte oense om att det bästa (bara ekonomiskt då...annars är funkar bilen som ett lyckopiller för mig) vore att göra sig av med den och vi har till och med satt ut en annons på blocket. Alltså jag är inte så envis att jag vägrar sälja något som inte direkt är praktiskt, men hans förslag till vad vi skulle byta till, HEMSKT! Och så blir han lite småsur för att jag totalsågar hans förslag... Det blir nog till att behålla vrålåket i alla fall över sommaren så får vi se till hösten.

Middagstips någon?

Nu har jag idétorka igen. Vad ska jag laga till middag?? Att det ska vara så svårt med vardagsmat. Jag är sugen på något nytt, nyttigt och något som barnen inte bara petar i utan äter av och vill ha mer!
Vad ska ni laga ikväll?


Provsvar

De ringde från barnläkarmottagningen igår. Det ser ut som att A inte längre är allergisk mot mjölk! Nu ska vi börja lite försiktigt med mjölk igen så får vi se hur magen mår. Den 18e är det lilla V som ska testas för samma sak. Hans mage krånglar lite då och då, och så har han samma slags torreksem på kroppen, precis som A hade. Vi får se nästa vecka vad doktorn säger...


Nu ger jag upp!

Jag har vid flera tillfällen försökt få iväg en beställning till fujidirekt men deras sida har strulat varje gång! Det är nästan ett år sedan jag framkallade foton så jag har samlat på mig en 600 st ungefär. Man ska ladda upp, sen ska man välja antal, sen ser jag att jag har laddat upp samma kort flera gånger...radera kort, oj jag raderade visst fel, ladda upp igen, hm ska kanske ta lite dubbla kort till mamma och barnens gudmor brukar norpa en del...jaha då måste man visst uppdatera varukorgen... Efter ca en och en halv timme är jag klar, klickar på "till kassan" och får upp liten ruta där det står nåt i stil med att jag har överskridit min kredit. E, ursäkta? Jag ringer till supporten, efter en evighet svarar en tant och säger att det där brukar hända ibland och de vet inte varför (!) Jag måste visst prata med nån annan som hon kopplar mig till. Självklart blir jag bortkopplad efter 10 min väntan. Det här har hänt mig 2 gånger nu!! Nu såg jag att jag fått ett mail från supporten där de ber om ursäkt och att problemet är nu löst, så det är BARA att lägga in beställningen på nytt...Alltså jag ska BARA göra samma sak en tredje gång! Jag skiter i att de ber om ursäkt, e arg ändå!

Var beställer ni era digitalfoton??


Nu är semesterhuset bokat!

Japp! Nu är allt fixat. Den 28e juni ska vi vara framme i Porec, Kroatien. Vi har bokat ett underbart hus. Jag längtar!!!



bild från interhome.se

Växtvärk

N klagar ofta på värk i benen när hon lägger sig för att sova. Vi fick höra att det förmodligen är växtvärk. P minns att han hade det när han var liten. Ikväll var hon riktigt irriterad över att det gjorde ont i ena benet, och när jag tröstade henne säger hon, "Nä nu får den här växtvärken faktiskt sluta! Hur kommer jag se ut om det här benet bara växer och växer och det andra inte gör det!"

Pass

V har inget pass och N's pass går ut i december. Det här kom jag på igårkväll! Vi ska ju åka den 26e, måste ha pass innan dess. Att jag inte har tänkt på det tidigare! Hoppas det inte tar en evighet att utfärda nya pass. Vi ska åka till polisstationen idag och fixa det. A är förväntansfull :) vi ska ju åka til poliiiisen!

Telefonen ringde kl 00.19

Jag fattade först inte att det var telefonen. Trodde det var P's väckarklocka eller nåt, så jag puttade på honom och undrade vad han höll på med. Jag la mig sent igår, tror jag somnade runt kvart i tolv så jag hade precis kommit in i djupsömn. Vilken obehaglig känsla det var. Jag blev riktigt rädd när jag fattade att klockan var så mycket och att nån ringer. Man ringer bara så sent om det har hänt något hemskt tänkte jag.
Det var mamma som ringde. A sov hos mina föräldrar och han hade svårt att andas. Han behövde medicin. Gud vad hemskt det var att höra honom gråta och höra hur han pep i luftrören. P stannade hemma med N och V som sov och jag åkte iväg till mamma och pappa. Vi bor ganska nära med det tar ca 7 min med bil (om man kör lagligt) Han var ledsen och rädd när jag kom. Alldelles svettig, min lilla pojke. Men medicinen verkade fort, och han somnade om efter 10-15 min.
Jag som bara för någon dag sedan pratade med barnläkaren, när vi var på barnläkarmottagningen, att det var jättelänge sedan han hade behöft ta astma medicinerna. Vi trodde nästan att det kanske hade "vuxit bort" Att han verkade klara av förkylningarna mycket bättre numera... Sist han behövde medicinen var säkert 10 månader sedan. Otroligt att det kom så plötsligt nu. Han verkade inte vara dålig igår, är inte förkyld. Mamma sa att han hade lite rethosta på kvällen. Nu idag är det bra. Lite hostig är han men andningen är ok. Nu har börjat med medicinen igen, nu får han pulmicort (medicin som förhindrar inflammation i luftvägarna vid astma) 3 gånger om dagen och airomir (läkemedel som man andas in för att vidga luftrören vid astma) 2 gånger dagligen.
När jag kom hem igen vid 01.30 kunde jag inte somna om så jag låg vaken til kl 02.30 och lille V vaknade kl 06. P tog honom men jag kunde inte somna om. Jag sov med V mitt på dagen istället så jag har piggnat till lite.


Mumsig potatissallad

Jag bläddrade i förra numret av Allt om Mat och hittade ett supergott recept på en potatisallad! Vi grillade ju ikväll och det blev att jag gjorde både Jupps sallad och den här som jag hittade...
Nu har jag ingen aning om var jag har lagt tidningen så jag har inte exakta mängderna men det jag hade i var:

Färskpotatis
Blomkål
Pesto
Knaperstekt bacon
Rödlök
Marinerade kronärtskockor
Cocktail tomater

Ringla lite olivolja över potatisen och rosta i ugnen tillsammans med blomkålen (ca 30 min) 
Jag hade fryst blomkål som jag tinade lite i micron och så hade jag i den när potatisen nästan var färdig. Tar man färsk blomkål funkar det nog att ha i den samtidigt med potatisen.

När potatisen och blomkålen är färdig blandar man i ordentligt med pesto.

Dela cocktailtomaterna, skär kronärtskockorna i mindre bitar, knaperstek bacon och blanda i.

Salta och peppra efter egen smak.
Jag valde att toppa med lite ruccola.


Idag ska vi grilla!

Marinerad fläskfile med färskpotatissallad och grillade fruktspett med marshmallows till efterrätt. Mums :D

Om mina stegräknar vänner läser detta så vill jag tillägga att jag har gjort spett utan marshmallows till mig, så jag inte får skäll sen haha :)


Nu har vi bestämt oss (nästan)

Det blir 10 dagar vid kusten sen vidare till BG! Nu gäller det att hitta nåt bra boende bara... Vi vill helst hyra en villa (enklast eftersom vi kommer vara 4 vuxna och 3 barn) så det letar jag efter nu. Den 26 juni är det tänkt att vi ska åka. Inte långt kvar :D

Nu är jag me!

Ok. Nu har jag gått med Stegräknarna
Hjälp, nu måste jag skärpa mig...
Ska ut och gå en sväng nu!

Jag behöver en almanacka

Varje år köper jag en almanacka, eller dagbok. Det är viktigt att den är fin och att det finns gott om plats att skriva upp viktiga saker. Typ bvc-besök, tandläkartid, kalas, gårdsfest på dagis, kalas igen... Men det blir aldrig av att jag fyller i allt det där. Vid årets slut är den lika tom som när jag köpte den, för jag har den aldrig med mig när jag verkligen behöver den. I år struntade jag i att köpa en, hur stor användning har man av den egentligen när man inte jobbar utan "bara" är mammaledig?
Istället samlar jag på mig en massa papper med tider hit och dit. Nu har jag rensat i skötväskan (eller väskorna...) och gått igenom alla mina små lappar. Den 16e har jag tid hos barnläkarmottagningen samtidigt som tandläkartiden jag bokade om idag... Den 24e ska jag göra slingor samtidigt som jag ska till barnläkarmottagningen (den här gången med V) och lämna prover. Sen var det överflyttningsamtal på dagis nån dag, det skrev jag aldrig upp utan det skulle jag komma ihåg (eller hur) Borde kanske köpa en lite mindre almanacka som inte väger 10 kg utan ryms i skötväskan... Att jag aldrig lär mig :P

...just det, jag missade BVC tiden förra veckan, så jag ska dit den 16e... ojoj...det var ju redan fullt upp då...

Är det någon av er mammor som känner igen sig? Eller är det bara jag som är lite virrig?


Tandläkaren

Idag skulle jag till tandläkaren kl 11.10 MEN, tyvärr (inte) blev jag tvungen att avboka för N är sjuk...
Jag fick en ny tid om 2 veckor. Men om jag har något hål eller så, så kommer jag ändå inte kunna laga det innan sommaren. Vi åker ju på semester strax efter midsommar och tandläkaren jobbar bara fram till midsommar och han är nästan fullbokad. , om jag inte avbokar utan går dit om 2 veckor och så visar det sig att jag har något hål då kommer jag ju nojja över det hela sommaren! (märks det att jag inte är så förtjust i att gå till tandläkaren...?)

Jag har en ny man

Den "vanliga" är borta men han kommer nog tillbaka om ett par dagar ;)
P har rakat bort skägget! Han har haft "bockskägg" i 10 år men nu är han len som en bebisrumpa :) Snygg blev han också. Jag tycker han passar riktigt bra i lite skägg. Hade nästan glömt bort hur han såg ut utan. Känner mig lite nykär...

Nyklippt

Det blev riktigt bra. Jag känner mig fiiin :) Hon klippte upp i nacken men lämnade lite längre på sidorna. Det blev väldigt lockigt i nacken. Jag blir alltid lika förundrad över lockarna...var kommer de ifrån?? P tyckte jag såg yngre ut, som när vi träffades.

Nu funderar jag på att göra lite slingor i håret. Det kan väl bli fint.  Jag har ju ganska mörkt hår så det vore roligt med lite ljusare nyanser nu på sommaren. En kompis sa att man brukar se äldre ut med slingor, att det är lite tantigt. Vad tycker ni?? Jag har bokat in en tid om 2 veckor...


Sjukling hemma, läkarbesök, klippning och "fest" igen *grr*

N är sjuk. Hon har hostat HELA natten. A drömde mardrömmar så han sov dåligt han med = jag är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna...

Jag ska iväg med A till barnläkarmottagningen nu på morgonen. Han ska lämna blodprov. Det är dags att testa hur det är med mjölkallergin.

Kl 12.30 ska jag till frisören. Jag  avbokade aldrig. Kanske lite dumt. Jag kan ju bara toppa håret...?

Rådjuren har festat på körsbärsträdet igen! Jag hann aldrig åka till jobbet igår och hämta medel... Nu ser det riktigt sorgligt ut, nästan alla blad är borta :(

Oj vad rosa!

Satte mig nere på "kontoret" och kollade bloggen. Vilken skrikig rosa jag har på min sida! Så blir det när jag sitter vid bärbara...måste ta och fixa det här, man får ju ont i ögonen ju :P

2 Körsbärsträd??

Vi har visst 2 körsbärsträd på tomten...Eh, ett av de planterade vi för ca en månad sedan och det andra "hittade" vi på tomten idag.
Vi har en skogstomt med massor av ogräs, sten, lite mer ogräs, fula buskar, berg mm. Hur som helst. N och A var ute på upptäcksfärd idag och uppe på "berget" (ett litet litet berg) bakom nån slags cypress har vi visst ett körsbärsträd (!) vi har bott här sedan november 2004 och hittar trädet 3 år senare. Lite knasigt...
Det nya trädet (alltså det vi planterade nyligen) har haft besök av rådjur! Jag blev galen när jag såg att de har varit på mitt fina fina träd! De har käkat upp en massa blad :( och mina jordgubbsplantor!! Imorgon ska jag till jobbet och rota runt lite på lagret, har för mig att jag har sett att vi har något slags medel eller joks som ska hålla dem borta, om det nu funkar...

RSS 2.0