Skämt-humör

N kom hem från kalaset hos M och var jätte glad. De hade haft jätteroligt. Alla kompisarna hade varit där. Jag frågade vad de gjorde, och hon säger  "Vi gick till en affär" och sen en massa fnitter. Jag förstog inte riktigt vad hon menade, vaddå var de inte hemma hos M eller? "Vaddå för affär?" undrar jag. Fnitter igen... "Hemköp, HAHAHA" "Nä men allvarigt, vad gjorde ni för skoj?" "Mamma, vi gick in i en affär...sa goddag vad har ni här...kan man möjligtivis köpa sig GODIS här!" Ungen driver ju med mig, hon sjunger den där "gick in i en affär" sången. Det tog ett tag innan jag fattade. Hon kunde inte sluta skratta :) "Mamma jag skojar ju med dig!" Sötis.

Bokat tid hos frisören...hjälp...

Vågar jag?? Det blir liksom aldrig bra. Jag bara klipper och klipper och blir aldrig nöjd. Tur att håret växer som ogräset på baksidan.. På tisdag har jag tid. Funderar på att avboka. Tänk om det inte blir bra igen. Det är ju några dagar kvar, jag hinner nog ändra mig 100 gånger fram och tillbaka innan tisdag...Vilket PROBLEM va? Jag är larvig jag vet. Borde oroa mig för bättre saker. Som tex att jag måste hitta badkläder till sommaren. DET är ett vettigare problem :P

Jag ska bli faster!

Tänkte dela med mig av den nyheten. Lillebror och M har idag varit på ultraljud och allt ser bra ut. Så roligt! Tänk att få gosa med en liten bebis snart igen! Jag bör kanske lägga till att jag är INTE sugen på en till, så ni vet! Vi är klara med barnafödande. Bäst att skriva det...


Glad överraskning

Ställde mig på vågen imorse och den visade något jag inte sätt på länge! Jag som höll på att ge upp.

Dagen idag

Lite halvstressig morgon. Det skulle vara gårdsfest på dagis idag, och barnen skulle få vara utklädda om de ville. Smarta jag hade (nästan) glömt bort det. De hade Astrid Lindgren tema så barnen skulle klä ut sig till någon barnboksfigur. N valde Madicken och A valde att ha på sig sin cowboy hatt. Är det utklädning så funkar det inte utan hatten! Han älskar den. (Självklart fick man klä ut sig precis som man ville) Enda problemet med Madicken/N var att vi inte kunde hitta passande hårband, men situationen löste sig, N accepterade en rosett med gult sidenband.
Efter lämning var det dags för present-shopping! Jag hade en massa pappersarbete som jag var tvungen att hinna med idag så jag stressade så mycket att jag glömde bort hälften av vad jag hade tänkt mig kolla på... Jag köpte i alla fall present till E, som fyller imorgon. Glömde köpa nån liten grej till hennes lillebror, men det hinner jag nog imorgon.
Kl 15 var det dags för Gårdsfesten! Barnen sjöng jättefint! Efter uppvisningen var det tipspromenad. Jag och C's mamma prickade nog inte in många rätta svar. Det var supersvåra frågor! De hade både barnfrågor och vuxenfrågor, vi klarade knappt barnfrågorna. Men vi skrattade hur mycket som helst så det var roligt i alla fall. Ni skulle ha sett vissa av föräldrarna, de gömde sina lappar när de skulle fylla i svaren så ingen kunde skriva av! Haha, gud vad vi skrattade!
Vi kom hem runt 5, V fick lite välling och sen bestämde vi oss för att låna kusinernas hund och gå en liten promenad. Det var ju så härligt väder! Vi var nog ute en timme tror jag. Barnen somnade sött vid halv åtta...
Ja det var väl dagen idag.


Kalas igen

Imorgon är det kalas för min kompis dotter som fyller 7 år, på lördag är det N's komips som fyller 5 år och nästa helg är det en annan kompis till N som fyller 5 år.
Det har varit många kalas för lilla fröken N den här månaden! Lillebror har varit lite avis...
Så idag ska jag iväg och handla presenter! Hoppas jag hittar nån liten present till mig själv också, skulle behöva ett par skor, lite nya kläder är ju alltid roligt, nya byxor (de jag har är antingen för stora eller för små) Hoppas V vill sova i vagnen idag, det skulle underlätta :)

Sola!

V sover, A och N är på dagis, P jobbar. Nu ska jag lägga mig på altanen och sola lite. Jag är så blek att jag ser sjuk ut :P
Men med min tur lär väl V vakna så fort jag lagt mig på solstolen...

Snart semester...

P jobbar till och med midsommar. Sen blir det semester fram till mitten av augusti. Det ska bli skönt att vara lediga tillsammans. Men jag vet inte riktigt om jag ser fram emot resan. Det förväntas ju av oss att åka till BG, alla vill ju träffa barnen, speciellt V, honom är det ju inte många som har sett. Bara min mormor och min farmor. Resten av släkten är ju jättenyfikna. N och A är också förväntansfulla. Själv ser jag bara "måsten"... Det pratas ju om att sommaren i år kommer vara den bästa på 150 år. Vi borde kanske stanna kvar hemma...?
Vad ska ni göra i sommar???


Jobbade lite i söndags

Kul med lite omväxling :)
Nu var det i och för sig inte så mycket som skulle fixas men det var roligt att tråda gerbera (för en gångs skull) i stället för att byta blöjor...

              


Kan någon baka en sån här till mig???

                               


Någonting är fel...

Jag är sugen på att baka (!)
Gifflar med apelsinmarmelad, Snabba äppelbullar, Gigantiska muffins, Chokladkakor!

Fattar inte vad som har flugit i mig, måste ha slagit mig i huvudet när jag sov eller nåt... Eller jag kanske inte är sugen på att baka utan på att äta *haha* ja så är det nog :)


Rosor

V och jag hälsade på P på jobbet idag, tog hem dessa underbara rosor!


Mjölkfri kossa och Havremjölk...

Vid middagsbordet ikväll. N och hennes kompis I funderar...

I: Vad är det där? (pekar på havremjölkpaketet)
N: Det är specialmjölk, A måste ha det för han tål inte mjölk
I: Men är det inte från kossan? Det ser ut som mjölk...
Jag: Det är havremjölk, det ser ut som mjölk men det kommer inte från kossan utan görs av havre.
N: Ja men det finns ju kossor som är allergiska då blir det sån mjölk som är mjölkfri, för dom tål ju inte riktiig mjölk då...
I: Aa, jag vet.

*skratt*


Prinsessa uppochner?

Satte mig vid datorn på kontoret (läs sovrummet nere i källaren som fungerar mer som ett förråd än kontor, men jag önskar att det var ett riktigt kontor med ordning och reda)
På väggen ser jag en fin liten teckning. Jag frågar N om det är hon som har ritat den. Ja säger hon stolt! "Det är en prinsessa uppochner. "Jaha jättefin verkligen men varför har du ritat den på VÄGGEN??" undrar jag. "Det fanns inte papper, förlåt... men mamma nu kan den fina prinsessan inte komma bort! Det är ju bra!" Vet inte riktigt om jag håller med...


Nya länkar - Tips på bra bloggar

Har ni sett att jag har uppdaterat mina länkar? Jag har länkat till mina favoritbloggar...


Dagarna -  Journalisten och mamman Ninni Olofsdotter Schulman bloggar

JUPP - "Dagligt Ve och Vett" skön 3 barnsmamma som bloggar. Hög igenkänningsfaktor, i alla fall för mig :)

MaImberg - En vän från "mammagruppen" Bloggar om stora och små saker :) Min son A och hennes dotter E är födda på samma dag!

Trötta farsan - En pappa som bloggar, mycket humor!

Tumadre - Ensamstående 2 barnsmamma som borde få en medalj! Hon fixar allt!


ARG!

För ca 2 veckor sedan beställde jag lite hårvårdsprodukter över nätet. Företaget lovade snabb leverans, inom 2 dagar skulle jag ha mina varor. Det var för 2 veckor sedan! Jag skickade ett mail till dem när det hade gått en vecka. Samma dag ringde en otrevlig tant som sa att varorna skickades för länge sedan och att jag skulle gå till posten och titta om det fanns ett paket till mig där. Undrar om tanten vet hur Posten arbetar här i Sverige?? Skickas något med brev så hamnar det i brevlådan, är det för stort får man en avi från Posten. Skickar man det som paket får man ett kolli nr som gör att man kan "spåra" paketet. De hade skickat det som brev. Vad ska jag göra, gå till Posten och säga "Hej det ska finnas ett brev till mig kan du hitta det??" Eller hur...Till slut säger hon "Ok, jag skickar varorna igen (!) Du har det om 2 dagar"  Det var i onsdags!! Jag ska ringa och skälla på dem idag igen. Skulle aldrig ha betalat i förskott *GRRR* 


Intensiv dag

Jag är helt slut! P har jobbat idag och jag har varit hemma med mina små vildungar. A och N har härjat HELA DAGEN. Halva dagen hade vi besök av N's kompis E. V har inte haft ro att sova så han har varit ovanligt grinig. Men nu är A och N hos mormor och morfar, V har somnat, P åkte för att köpa pizza. Vi ska äta sen ska jag lägga mig i soffan och glo på TV, så det så :)


Måste lugna mig när jag kör bil...

Jag blir galen på alla söndagsbilister! Problemet är att jag börjar tycka att dessa så kallade söndagsbilister har börjat synas på vägen även när det inte är söndag...hm, eller är det jag som hetsar upp mig alldeles för lätt?? Jag kan bli superirriterad på en bilist som kör 60 på 70 väg! Alltså jag kan slänga ut mig kommentarer som "HALLÅ!! KÖÖR FORTARE DIN SNIGEL!!" eller "ÅÅÅ NU ÄR DOM UTE IGEN, SÖNDAGSBILISTERNA!!" "SKA DU PUTTRA I 50 SÅ FLYTTA DIG FRÅN VÄNSTERFILEN!!" Jag svär inte när barnen är med, men nu har jag märkt att både A och N börjar peppa mig att köra om! Kanske inte så bra... Jag är noga med att hålla hastigheter, speciellt när barnen är med men jag blir som sagt GALEN på dessa som ligger under den tillåtna hastigheten. A brukar "peppa" mig till att köra om. "Fojtaje mamma, fojtaje" säger han. Då förklarar min dotter som är 4,5 år "Kör man för fort så kommer POLIIISEN och så får man ge PENGAR och då kan vi inte köpa GODIS" (vill tillägga att jag aldrig har blivit stoppad för fortkörning.)

Igår skulle jag och barnen hämta min lillebror. I motsatt riktning stod det nästan stilla, det var långa köer, då säger N "Å mamma titta vad långsamma dom är! Kan dom inte köra upp på sidan så det går fortare!" Jag försökte förklara att det går inte att köra upp på sidan, man måste hålla sig på vägen. Det är många som ska hem från jobbet så det kan gå lite långsammare då. N svarar "Det är så många som bor i Sverige så det måste bli lite kö, eller hur mamma" Ja så kan man ju se det :)

Det gick bra.



V protesterade inte! Småmumlade lite för sig själv...det kanske kommer gå bra det här i alla fall... *hoppas*

Nytt försök!

Sittdelen = På
Bumperbar = På
Parasoll = På
Underhållande leksaker =Fixat

Nu ska vi ut på en promenad. Önska oss lycka till...(eller mest mig, för går det bra kan jag sluta leta ny vagn)

Mjölk och päron för 362,50:-

Typiskt mig...Jag skulle bara in på Hemköp för att köpa mjölk och lite päron men kommer ut med 362,50 kr mindre i plånboken :P
Jag satte V i en kundvagn och han var jätte nöjd, satt och skrattade högt! Så jag strosade runt i affären, köpte lite bubbelvatten, en ny philadelphia med smak av gurka och feta, ett sköljmedel som doftade gudomligt, kex,  lite ost, och annat (halv)onödigt...Det blir alltid så när jag ska handla på Hemköp. Man brukar ju hitta lite roligare saker där än vad som finns på Willys. Jag får skylla på det.

Tillbaka från doktorn

V charmade barnläkaren. Log, visade upp sina 3 små tänder och försökte äta upp stetoskopet. Han såg inte det minsta sjuk ut. Varför är det alltid så? Barnen kan vara JÄTTE sjuka hemma och så fort man kommer in i väntrummet hos doktorn så är de hur pigga som helst. Skrattar, leker, springer...
Jag kommer ihåg förra sommaren, A var jätte dålig. Han hade 40 graders feber, ville inte äta eller dricka, han bara låg i soffan och glodde. Vi åkte till Närakuten (det var en lördag eller söndag så Vårdcentralen hade stängt) doktorn undersökte, klämde lite på magen och A jämrade sig att han hade ont. Eftersom hon inte kunde hitta något fel men han klagade ju på magen så tyckte hon att vi skulle åka in till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Får man en remiss av doktorn och hon säger att man ska dit då åker man! När vi kom dit var det ganska lugnt. Vi blev inskrivna och fick sätta oss i väntrummet. De hade en sån där godisautomat där, jag köpte en chokladbit och blev jätteglad när A ville ha en liten ruta. Han hade ju inte ätit någonting på hela dagen, då blir man glad även fast det är choklad. Han smaskade i sig ett par rutor, sen fick han syn på en stor lastbil och började leka med den. Han skrattade, sprang runt och tjoade. Hux flux så var även febern borta. Det kändes nästan pinsamt att sitta där bland alla sjuka ledsna barn. Sjuksköterskan som tog emot oss kom fram och frågade hur det var med A. Ja inte verkade han sjuk längre så hon förklarade att vi kunde få tillbaka pengarna och åka hem om vi ville. Remissen fanns ju kvar om han skulle bli så där jättesjuk igen... Numera testar jag choklad tricket innan vi åker till doktorn!

Det blev ingen Teutonia Fun

Tjejen som ville byta bor i Kristianstad! Lite långt bort...jag vill gärna se vagnen innan jag bestämmer mig. Jaha, då är det bara att leta vidare. Kanske ska göra ett nytt försök med sittdelen??
Nu ska jag iväg med lille V till barnläkarmottagningen. Han har ju varit förkyld hur länge som helst, nu har han en besvärlig hosta också :(

Måste lyssna bättre...

Igår.
Fullt upp. Ensam med 3 ungar. Lagar mat.
A försöker få min uppmärksamhet.
"Mamma, mamma, mamma..."
Han står och drar mig i byxorna och jag är helt inne i att få maten på bordet innan vi dööör av hunger! Till slut fattar jag att A vill mig något, typ efter att han har ropat mamma 5-6 gånger.
"Ja A, vad är det?"
"Nä mamma, nu ojkaj ja inte pjata meja"  säger han bestämt och går iväg.
:P

Blommor på körsbärsträdet!!

Det har kommit blommor på körsbärsträdet! Bara 2 än så länge men glad blev jag när jag såg det! Mindre glad blev jag när jag såg att det var en massa myror på några av bladen :( Vad gör de där??? Bort från mitt fina träd!


vad ska jag gööööra?

Att ha V i vagn börjar bli ett problem :( Liggkorgen är verkligen för liten och han tvärvägrar sitta i sittdelen :P Nämnde för P (lite förbigående..) att jag "eventuelltkanskefunderarpå" att byta vagn. Han kunde visst inte hålla sig för skratt. Tycker att jag är smått knäpp när det kommer till vagnar...
Nu har jag i alla fall hittat en som vill byta vagn med mig, måste bara bestämma mig om det är ett bra byte *suck* Nån där ute som har erfarenhet av Teutonia Fun??


Jag behöver gips!

Idag.
N ropar från sitt rum:

"Mamma jag behöver gips!"

"Vi har inget gips hemma, vad ska du med det till?"

"Jag har en massa blåmärken!"

"Jaha, men vad behöver du gips till?"

"Jag måste gipsa benen, dom kan ju gå sönder, dom är nästan sönder jag har 11 blåmärken!"
Var får hon allt ifrån?
:)


Lyckad fest!

Jag var tvungen att berätta för P att vi skulle ha lite folk över på lördagen... Det hade inte funkat annars, han började ifrågasätta varför det fanns så mycket mat i kylen och varför det doftade nybakat bröd när han kom hem i fredags men han kunde inte hitta något nybakat bröd... Jag stressade ihjäl mig och ändå hann jag inte ordna allt jag ville. Så på lördagsmorgon, efter mycket tjat, berättade jag att jag hade fixat en massa mat, bakad tårtor mm och bjudit in våra familjer på födelsedagsfirande! MEN jag sa inte att alla våra vänner också skulle komma! Vi hade jätte trevligt! P blev riktigt överraskad, vilken var meningen :)

Stressa, stressa, stressa...

  • Lämnat barnen på dagis
  • Hämtat mormor som ska hjälpa mig idag
  • Handlat på systemet
  • Handlat present till M
  • Spenterat 20 min på Åhlens utan att hitta något till mig :( jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig ikväll...
  • Handlat mat till P's fest imorgon (det vore ju typiskt om han fick för sig att leta sig fram till min blogg ikväll när han är ensam hemma, om du hittat hit P så gå härifrån NU, du får läsa på söndag!)

Allt det här hann jag göra från kl 9 till 10.35. Tycker jag borde få en medalj! Nu ska jag baka ciabatta bröd *hjälp*


Tillbaka till liggvagn

V trivs inte alls i sin sittvagn :( Jag var i centrum på förmiddagen, jag skulle kolla efter lite kläder till mig och present till P. Det gick inge vidare. Jag räknade med att V skulle somna i vagnen för det var ju dags för hans förmiddagslur. Men nej, han ville hellre bli buren och blev han inte det så skrek han. Ordentligt! Han ser nästan rädd ut när jag sätter honom i den där förbaskade framåtvända vagnen. När vi skulle ner till dagis bytte jag tillbaka till liggkorgen. Han somnade på en gång. Det funkar ju när han är trött, men är han vaken vägrar han ligga där och glo...
Jag har läst att man inte ska ha så små barn framåtvända men på vår vagn kan man inte ha sittdelen på något annat sätt än framåtvänd. Borde inte folket på Urban Jungle ha tänkt på det? Hur sjutton ska man göra nu då? Köpa ny vagn eller? Hehe :D Vågar inte säga de orden högt så någon hör...


Förresten...

jag överlevde eftermiddagen OCH kvällen igår + lyckades bada båda barnen utan större protester :)

Migrän

Jag har haft ont i huvudet i tre dagar nu. Orkar inte mer! Det dunkar på höger sida och det gör ont i ögat...och så mår jag illa. Måste nog ta en tablett. Jag har inte tid med migrän nu! Jag måste ju fixa mat, städa, handla present till min kompis M (ska fira henne imorgon) och handla present till P. Nu kom jag på att jag har ju inget att ha på mig heller :P så det blir till att leta kläder till 2 fester...PANIK!


kaos!

P var tvungen att åka in till jobbet nu på eftermiddagen. Jag hämtade barnen från dagis och vi bestämmde oss för att gå till parken (läs barnen gnällde och gällde för att de ville inte hem från dagis) Men vi var visst inte inställda på samma park... A ville till skolgården och N ville till "lilla parken" Som tur va mötte vi upp en dagis kompis och hennes mamma så barnen cyklade lite här på gatan. Sen blev det ytterligare gnäll när det var dags att gå in. Det ville ju cykla mer! Inte hem och äta middag. Jag mutade med varsit kex, lockade in barnen och stängde dörren. På med Pippi. Stekte fiskpinnar så fort jag bara kunde = middagsuppdraget slutfört. Nästa uppdrag blir att slita dem från Pippi och få ner dem i badkaret...
Önska mig lycka till :P

Jag har lyckats baka!!

Jag är inte bra på att baka. Det blir oftast fel, även om jag håller mig till receptet. Laga mat det kan jag, men baka är inte min grej, så förstå min glädje när jag precis har lyckats baka 2 tårtor! De är  till P's födelsedagsfest på lördag! Det kanske gick så bra för att det egentligen inte var så mycket som skulle bakas... bara 2 bottnar som skulle gräddas. Fyllningen var en hallon och lime mousse. Lite pyssel med moussen. Hallonen skulle passeras genom en fin sil så det blev en fin hallonpuré. Lite jobbigt när det är 1 kg hallon och jag har en mini-sil. Sen skulle det vispas en massa, äggvitor och socker, grädde, sojagrädde till A... Nu är de i alla fall klara och jag har gömt dem i frysen. Det är en överaskningsfest...



"Barn kan vara så jobbiga!"

N sitter och ritar, jag pysslar i köket. Vi småpratar lite. N säger "Mamma jag vill nog inte ha barn när jag blir stor..." Varför då? undrar jag. "Dom kan vara så jobbiga!" säger hon. SHIT tänker jag, har jag sagt något dumt de gånger
jag har varit på gränsen till nervsammanbrott för att barnen inte har velat lyssna?? Då säger hon, "Ja tänk vad jobbiga dom är om dom inte vill gå till dagis! Vad ska man göra då?" Jag kunde inte låta bli att skratta. Ja, vad gör man då? Man kan inte göra någonting, bara räkna till tio och hoppas att man hinner till samlingen i alla fall...


Lugn söndag

Skön dag idag. P behövde inte åka in till jobbet så vi har varit hemma hela familjen idag! Härligt. Underbart väder och glada barn. Nu är de två större ute med P och cyklar, V ligger och sover. :)

Kollade mailen precis och såg att jag blivit utvald till en Buzzador kampanj! Jag ska få prova nån ny  dryck från ProViva. Jag är ny på Buzzador, det är första gången jag kommer med i en kampanj. Kul! Hoppas det inte är alltför krångligt att rapportera sedan...


Plantering igen

Barnen tyckte att det var så roligt att plantera så de vill göra det igen. Jag har hittat lite frö påsar... Pysslingkrage, Sommar Flox, Atlasblomma och Smultron. Det ska vi pyssla med idag!

Körsbärsträd

Vi har planterat ett litet körsbärsträd på vår baksida.
Stella heter det.
"Miniträd, sötkörsbär. Stort, saftigt mörkrött bär. Tidig skörd. Bär redan första året. Härdig. Tidig avmognad."
Så står det i beskrivningen.
Tanten i handelsträdgården lovade bär redan i år, hoppas det blir så!

Barnen fick plantera lite sommarblommor i rabatten igår, A var ute och tittade om det hade kommit blommor imorse :)

Fint i barnrummet

P och jag åkte till Ikea i torsdags. Vi köpte en stor och fin bokhylla till barnens rum (och en solstol till mig :) Vi har skruvat och fixat här hemma. Satt upp lite hyllor och sånt i barnens rum. Det blev jättefint. Min pyssliga dotter har organiserat i bokhyllan och hittat nya platser åt leksakerna. A ville att jag skulle fota hans fina "BILAR" affisch! Så här fint blev det :)

    


RSS 2.0