Halsflussens följder....

-2,7 kg :D
Det fanns något positivt med den här halsflussen i alla fall.

Förmodligen är det bara mina ynkliga små muskler som tynat bort, men det var kul att ställa sig på vågen!


Tidsbegrepp..?

A hade ett rivmärke på kinden igår när han kom hem. Jag frågade honom vad han hade gjort... " F bet mig" Är du säker, det ser inte ut som ett bitmärke? F bet dig på kinden för länge sedan (i juni...kommer ihåg dagen för det var fredag den 13e) "Nä mamma han gjorde det imorgon faktiskt" ;)

Utmaning....

Jag är utmanad av s@tu att berätta sju sanningar om mig själv....

1. Jag har tränat Karate (när jag var liten) och kan räkna till 10 på Japanska! Det du ;)

2. Varje gång föreningen anordnar vår/höst städning så "gömmer" jag mig hemma... kom igen jag har 3 ungar + en man, jag städar ju jämt!

3. Är oerhört svartsjuk (och ja P det är på grund av den där lilla V som smörar så för dig) men samtidigt litar jag på min man till hundra procent, går det ihop...?

4. Har en gång räddat en liten flicka från att drunkna.

5. Älskar snabba bilar och kan ibland ha lite svårt för att hålla hastigheten, men  bara när jag är själv i bilen.

6. Jag är en riktig godisgris, kan lätt äta tårta till frukost om ingen ser ;)

7. Kollar statistiken på min blogg varje dag. Galet, jag vet, men det är ju så kul när man ser att folk ibland faktiskt läser det man skriver!

Jag i min tur utmanar SandraGobisen  Miablogg RiJo Gladulle Lilla jag Me&My och som en extra liten bonus "Lilla G" (kom igen du kommer inte undan bara för att du inte har en egen blogg, du får "gäst-skriva" hos mig eller nåt!)

De regler som gäller är:

- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar. 
 


Halsfluss

Ja det är tydligen därför det gör så ont i halsen. Kåvepenin i 10 dagar...

Sjuk

Jag har ont i hela kroppen. Feber, halsont, huvudvärk... Tänk om man kunde somna och vakna när man är frisk igen.

Bäst att gå och lägga sig

Nu är jag så där galet sugen på något sött! Choklad, eller smågodis. Eller tänk, en kladdkaka med grädde, glass med kolasås... Nä, det får bli ett glas vatten och sängen. Jag lovar att jag kommer drömma om bakelser eller nån annan sockerbomb.

Kom just på att vi har M&M i skafferiet, suck.

Falskt frimärke?

Idag fick jag ett brev från Posten. Tydligen har någon skickat mig ett brev med falskt frimärke eller frankering eller hur det nu stod. Eftersom det inte står någon avsändare så måste jag frankera nån lapp med 55 kr och skicka till Posten i Göteborg. Det hade upptäckts under en rutinkontroll. Fattade först ingenting. Vaddå falskt frimärke? Finns det folk som sysslar med sånt? Funderade ett tag på vad det kan vara för brev. Sedan slog det mig att jag budade hem ett par skridskor till N och frakten skulle gå på 55 kr och skridskorna har ännu inte kommit fram. Det måste vara det. Men vad gör man? Jag har ju redan betalat frakten på 55 kr till säljaren och 200 för skridskorna. Ska jag betala ytterligare 55 kr för att få paketet så känns det lite surt. Varför skickar man varan utan att ange avsändare? Tänkte maila säljaren men vet inte riktigt vad jag ska säga... Tips någon? Vad hade ni gjort?

Påminnelse till mig själv...

I fortsättningen, kolla på cdon.com INNAN du budar på DVD boxar på Tradera...
Jag kunde inte låta bli att klicka hem Sex and the city boxen, missade bara att den var nedsatt med 25% på cdon :P Alltså blev det inget kap direkt. Med porto blev priset det samma som för en helt NY box. Klantigt.

En tuff cowboy

Vi ska korsa vägen ner till dagis och jag tar jag min treåring i handen, han brukar gilla att hålla mig i handen men idag suckar han högt och säger "mamma, riktiga cowboysar hålls inte i handen!" han till och med himlade med ögonen den lilla rackaren!


En lugn söndag

Vi vaknade runt 8. N och A önskade pannkakor till frukost och så blev det! Efter frukosten fick vi följa med P till jobbet. Han behövde chaufför efter gårdagens fest med grannarna... Vi skulle bara leverera lite blommor in till stan så det blev en kort tripp. När vi kom hem gick N till en kompis och vi andra gick ner till centrum. A har länge suktat efter en egen ryggsäck. N har ju med sig sin när de ska på utflykt var och varannan dag men förskolan. Så idag fick A en. Han valde en svart med "Monster-truck" tryck. Han ville ha den på sig på en gång och gick runt där i centrum med jätte leende. Ryggsäcken var nästan lika stor som han själv :D
Lite flitig har jag varit idag, jag fick för mig att jag skulle olja in bänkskivorna i köket. Har hunnit med hälften ungefär. Nu kommer det väl ta en-två veckor innan jag fixat resten, om jag känner mig rätt :P

Fest hos grannarna

Ikväll har vi varit hos grannarna. Vi ordnade ett litet "knytis".  J och J lagade maten. S och C hade med sig förrätten och vi fixade desserten. Alla barnen somnade i soffan medan de tittade på tecknade Robin Hood. Männen stannade kvar en stund för att "surra lite" som de kallar det. Det är trevligt att ha grannar som man kan umgås med :)
Själv har jag sängen för mig själv (än så länge) V är ju hos mormor och morfar (de insisterade, hade ju varit orättvist annars påstår de, eftersom A och N sov över igår...) A och N ligger i sina EGNA sängar, och P är kvar hos grannen som sagt. Blir intressant att se när han kommer hem.


Bättre eftermiddag

Hämtade mina äääänglar kl 3, precis i lagom tid för att hinna glömma hur morgonen varit. N's kompis N skulle med oss hem idag. Vi gick en stund till parken med grannen och hennes dotter. Där träffade N en till kompis så när det var dags att gå hemåt var det 5 barn att hålla reda på :)
Tjejerna hade riktigt kul. Det är så roligt att höra hur de leker. Idag var de dagisfröknar och dockorna fick vara barn. Vid 5 tiden var det dags att åka till mormor och morfar. A och N brukar sova över där på fredagar (annars längtar mormor ihjäl sig säger hon) Jag åkte förbi affären på vägen hem och köpte en stor påse lösgodis. P skulle natta V så nu sover de båda två. Själv ska jag mysa ett tag till här i soffan och mumsa godis.

Katastrof

Kommer inte på något bättre ord för att beskriva min morgon! Vaknar med jättevärk i ryggen. Det känns som om något är i kläm vid högra skuldran.

A och N vaknar tidigt, redan vid halv sju. Självklart lyckas de väcka V efter ca 1 minut. Vi går upp, lagar och äter frukost. Eller jag lagar frukost och försöker få N att äta i alla fall halva av sin halva smörgås. A vill ha mer mjölk men eftersom jag är och byter blöja på V så får han det inte på en gång, han löser det genom att  ta syrrans mjölk istället. N blir självklart jättearg, skriker och går upp på sitt rum för nu vägrar hon ju äta frukost om A ska hålla på så där säger hon. Suck. Efter en del gnäll är vi till slut klara med frukosten någorlunda i tid.

Dags att klä på sig. N är ganska tillmötesgående till min förvåning. Hon går med på att sätta på sig jeans och en långärmad tröja. A vill inte ens gå till dagis säger han så han tycker inte att det finns någon mening med att klä på sig... Efter lite trixande är både A och N påklädda.

Dags för ytterkläderna. Jag klär på V och sätter honom i vagnen. Vi har inga grindar i hallen så han måste sitta i vagnen annars smiter han upp för ena trappan eller rullar ner för andra trappan. A bråkar inte, N vill INTE ha sina överdragsbyxor! Hon hatar dem säger hon, Det gör jag med just då, eftersom de kostade 800 kr och ungen vill inte ens ha dem på sig!!! Några djupa andetag, och ca 10 minuter senare är överdragsbyxorna på och vi är på väg ut genom dörren.

Jag ska till S och fika så vi tar bilen ner till dagis idag. När vi kommer dit vill inte A gå ut ur bilen. N öppnar grinden och V går efter henne. Medan jag drar ur A ur bilen, han håller fast sig i bältet, har V hittat en pöl att sätta sig i. Mysigt. Förskolefröken E ser att A inte vill stanna så hon kommer på idén att "mamma kanske kan tuta med bilen när hon åker!" A köper idén och jag kan lämna honom utan tårar :)

Fikar hos S, åker sedan ner till centrum och köper vanliga galonisar på Lindex till N. Hittar ett par till V också så han kan få sitta i pölar. Köper lunch till mig på Il Piatto. Världens krångligaste tjej tar min beställning. Jag vill ha en Parma, kyckling, feta sallad. Men undrar om jag kan byta parman mot kronärtskocka istället. Nej det går inte. Då måste jag betälla en Kycklingsallad och lägga till feta för + 5 kr och kronärtskocka för +10 kr. Förklarar så snällt jag kan att jag struntar i hur jag måste beställa, bara jag får det jag vill ha.

Nu sitter jag här, V har somnat, jag har fått i mig min sallad (jag fick 1 kronärtskocka för 10 kr!!) 4 chokladpraliner och en latte! Dags att ta itu med tvätthögen...
 
Hur har eran morgon sätt ut idag?

En dröm

Jag vill ha en söt liten butik.
Mitt inne i stan såklart. Med ljusa väggar och stora skyltfönster.
Där vill jag sälja fina barnkläder som passar busiga pojkar och flickor. 
Medan du strosar runt i min butik och tittar på alla vackra plagg, pedagogiska leksaker, barnböcker och andra gulliga småsaker så sippar du på en god latte. Ja, jag säljer även kaffe, te och världens godaste chokladpraliner!
Barnen ska ha en liten hörna i min butik där de kan bläddra i böcker och bygga med klossar när mamma och pappa handlar. Det finns också en liten smyckesverkstad i min fina butik. Där kan man hitta alla möjliga slags pärlor och alla tillbehör man kan tänkas behöva för att göra egna smycken. Eller så kan man ju köpa något smycke ur min kollektion. Gillar du orkideér? Då är min söta butik rätt ställe för dig. För jag älskar orkidéer och säljer de vackraste du någonsin sätt! Ljus, krukor, vaser...

Dags att vakna eller? Suck.


Lite bilder

Har precis laddat upp lite bilder från kameran :)

klicka för större bild!


               
Jag kan gå!                   Aikido-tjejen                 Tåg & bilar affär!

Utvilad

Vi tog bilen i alla fall igår. Kändes enklast. Middagen var toppen. Jättegod mat, lite seg service i starten bara men vi hade så trevligt att det inte gjorde så mycket. Men oj vad hungrig jag var. Jag åt en tidig lunch och vi hade bokat bord till kl 21. När vi hade ätit oss igenom alla 7 rätter (7 rätter motsvarar en vanlig 3-rätters middag) hade klockan hunnit bli halv ett! Vi kom hem strax efter ett, minns inte när jag varit ute så sent sist ;) Somnade runt halv två och sov som en stock till kl 10! Vi hade nog sovit längre om inte någon hade ringt på dörren. Har ingen aning om vem det var.
Frukosten åt vi nere i centrum. En toast, latte och tidning. Allt serverat och man slipper diska, kan det bli bättre?!
Klockan fyra skulle vi till M och I. Gick till Lagerhaus (älskar den butiken!) och köpte en liten present, hämtade barnen, åkte till P's jobb och plockade upp lite blommor, hem, byta om och iväg. Trevligt sällskap och en urgod middag. Önskar att alla söndagar var så här bra!
Nu sitter jag och kollar lite på tradera. Det kliar lite i fingrarna... funderar på om jag ska klicka hem en "sex and the city" box. Men när ska man hinna kolla på den...


Kan Jang, vitaminer, te...

Nu har jag nog tagit allt jag kan och känner mig ganska ok. Lite täppt i näsan men det finns ju nässpray :) Känner mig redo för kvällen. V sover och de stora barnen är hos mormor och morfar. Ska åka över med V lite senare. Funderar på om man ska lämna bilen hemma..? Gör vi det så lovar jag er att jag kommer få ont i huvudet! Då kan jag ju ändå inte dricka något annat än vatten. Kanske om jag bestämmer mig för att köra men så ångrar jag mig i sista stund för att lura huvudvärken liksom HAHA, ja det skulle kunna funka. Men å andra sidan, vad är bättre? Ett glas vin (tro mig det behövs inte mer) och jag kommer vara bakis redan vid 23-tiden, eller strunta i vinet och ha trevligt utan bakfylla. Jag är ganska rolig, funkar inte vanligt folk. Alltså dricka lite, känna sig lite berusad, känna sig mycket berusad om man fortsätter dricka osv. och ev. illamående och bakfylla dagen efter. Nej nej, jag blir mycket berusad av lite sprit och hoppar oftast över ruset och går på huvudvärken/illamåendet/bakfyllan nästan på en gång :P

Restaurangen imorgon

Men jag känner mig lite hängig :( sitter här i soffan och fryser, täppt i näsan och tung i huvudet... inte bra. Vi ska ju till Restaurangen imorgon kväll. Får inte bli sjuk!

Föräldraråd istället för lyckopiller?

Igår var jag på mitt första föräldrarådsmöte. Kännde mig riktigt viktig när jag hade ett möte att gå på ;) "Älskling, du får ta nattningen själv ikväll jag har ju mitt viktiga möte!" Haha. Det var riktigt roligt att komma iväg själv. Är det illa när man tycker att föräldrarådsmötet är en wow-grej? :D Men när man är 3 barnsmamma och har varit mammaledig i 5 år (!) med lite undantag för nån månad mellan graviditeterna, så uppskattar man kanske lite knäppa saker...


Lyckad klippning!

När vi hämtade A från dagis igår så sa han till fröken "jag ska frisöra mej nu" :)
Det gick jätte bra, så här fin blev han. Det röda på sidan är Blixten McQueen...


Första stegen!

Idag visade lilla V att han kan minsann gå! Han gick säkert en tio steg! Mamma och pappa är riktigt stolta :D

Klippning

Idag ska A gå till frisören och klippa sig. Vi håller tummarna stenhårt för att han inte ska ångra sig. Han tycket visst att det är lite otäkt att klippa sig. Vet inte riktigt varför. Det enda sättet att klippa honom har varit att ta P's trimmer och snagga honom kort. Så fort han sett en sax i närheten av huvudet så har han velat springa iväg. Men, i lördags när vi tog en promenad ner till centrum såg han att frisörsalongen vi gick förbi hade en häftig motorcykel man fick sitta på när man klippte sig! Det var en pojke som satt där på motorcykeln och blev klippt. "Mamma jag vill också klippa mig" säger han. YESSSS! In på salongen innan han ångrar sig, men tyvärr hade de inga tider förrän idag. Så efter dagis ska vi ner. Han har blivit lovad en liten leksaksbil efter klippningen. Hoppas hoppas :)

Lördag - Middag hos vänner :)

I lördags var vi bjudna på middag hos P och P. P är höggravid och ser så fin ut med sin mage :) Det är inte långt kvar nu, nästa gång vi ses kanske de har fått sin lilla bebis :)
Middagen var jättegod och sällskapet toppen. En trevlig lördagskväll helt enkelt.

Min duktiga tjej

I fredags lekte N med några komipsar efter dagis. De var hemma hos oss. Efter en stund ville de gå ut och leka. Jag hade fullt upp med att fixa inför middagen med grannarna så jag kunde inte gå ut med dem. Men vi har en liten lekplats precis här i närheten, kanske en 40 m från huset. Dit brukar N få gå och själv. Kompisarna däremot får röra sig lite mer fritt på området för sina föräldrar.
Vi bor i ett lugnt radhusområde, men jag vill i alla fall ha koll på var mina ungar är. Hur som helst. Efter lite tjat gick jag med på att N skulle få följa med kompisarna till den andra lekplatsen längre ner på området. Efter ca 5 minuter hör jag hur N störtgråter och försöker öppna dörren! Hon var riktigt upprörd och jag blev livrädd, vad hade hänt? Det tog henne ett tag att samla sig lite och berätta att komipsarna ångrade sig och skulle busa genom att springa över den stora vägen ner till dagis. N hade inte vågat det så hon hade sprungit hem istället. Då blev jag stolt över min tjej!! Hon struntade i kompisarna och gjorde helt rätt i att komma hem tyckte jag. Själv ringde jag ner till ena kompisens pappa som bor några hus ifrån oss och berättade vad de andra 2 barnen hade för planer.. Han sprang ner till vägen och hittade dem sittandes precis vid vägen. Oj vad förvånade de hade blivit när ena pappan kom springandes. De tittade bara på bilarna sa de. Den andra pappans förklaring var att de förmodligen bara sa att de skulle springa över vägen för att skrämma bort N, för att bli av med henne. Gud vad arg jag blev när jag hörde det! Som om det skulle vara den enda förklaringen, hans barn skulle visst aldrig komma på en sån tanke att göra något som man inte får? Vilken dum kommentar. Det kändes elakt på något sätt. Kan verkligen 5 åringar tänka så? Nu ska vi luras och skrämma iväg den där N så vi får vara ifred! Verkar inte det lite konstigt? Eller är det nu det börjar? Mobbing, utfrysning, att barnen börjar reta varandra? Usch. Gillar inte sånt där...

Middag med grannarna

Igår kväll hade vi våra grannar över på middag. Vi gjorde det enkelt för oss och lagade tacos. Till efterrätt blev det frusen cheesecake med apelsinmarinerade hallon. Här kommer receptet!

Frusen cheesecake med apelsinmarinerade hallon

3 ägg
2 dl socker
½ tsk vaniljsocker
200 g Philadelphia cream cheese naturell
3 dl vispgrädde
4-5 digestive kex

Smula digestive kex
Fyll en plastfolieklädd tårtform med digestive smulorna
Dela äggen
Hårdvispa vitorna
Vispa gulorna i en annan skål med sockret, vaniljsockret och slutligen philadelphia osten
Vispa grädden
Vänd försiktigt samman innehållet i samtliga tre skålar och häll i tårtformen, över digestive smulorna
Frys i minst 4 timmar

Tina ett paket frysta hallon, sockra lite. Pressa över apelsinsaft efter egen smak.

Låt cheesecaken tina lite innan servering. Då är den allra godast!

RSS 2.0