Omställning

Då har jag jobbat en hel vecka. Tre dagar har jag jobbat från 09.30-18.00 och två dagar 07.30-15.00. När jag har börjat sent är det jag som har lämnat barnen på dagis, annars är det P som lämnar och hämtar. Han lagar mat, diskar, städar och allt annat skoj som jag har sysslat med i över 5 år! Han säger att han inte hinner något annat än att diska! Det är verkligen en stor omställning för oss alla. Barnen är vana att ha mig hemma, lite jobbigt när jag inte kommer hem förrän vid tjugo över sju de dagar jag jobbar sent. Men lilla V har kommit sin pappa mycket närmare. Tidigare var det bara jag som dög men nu kan han välja att krypa upp i P's knä istället för att stå och dra i mig :) Känner att vi måste få in lite nya rutiner så att inte lördagarna och söndagarna bara går åt att städa, handla och vika tvätt... Tips någon??

Nytt ord

A frågar vad det är för väder. Jag svarar att det är som igår. A suckar högt och säger "då är det snubbligt väder mamma" Vad är snubbligt väder? "Jo det är när det är halt och man snubblar hela tiden..." :)


Bra med hjälm...

Igår var det riktigt halt på vägen ner till dagis. Plogbilen hade precis hunnit ploga utanför oss men inte hälla på sand. A och N var glada över att det kommit så mycket snö! De hade med sig sina hjälmar för vi gissade att det skulle få åka pulka på dagis. A småskuttade ner mot dagis bärandes på sin fina hjälm. Gång på gång fick jag påminna honom att det var halt och att han skulle ta det lugnt så han inte skulle ramla och slå sig. Men han var för ivrig så han kunde bara inte låta bli... nån sekund senare trillar han ordentligt. Jag blev lite orolig men vågade inte riktigt visa det, tänkte bäst att se hur han reagerar först. Han tittar på mig och säger "ingen fara mamma, det gjorde inte ont! Jag hade ju hjälmen!!" Lilla gubben, ja det stämde ju, men han hade hjälmen i handen inte på huvudet ;)

*GRRRRRRRR*


Vad sjutton gör man när det ser ut så här på skärmen????? Blir galen! Frågade N vad som hade hänt och hon sa att hon bara hade tryckt lite på tangentbordet...?!! "Det är ju bara att vrida på huvudet mamma!"


SPREADER OF LOVE - AWARD

Söta Sandra har gett mig en utmärkelse!tack tack :)

själv skickar jag den vidare till några av mina favvo bloggare...

JUPP
INDRA
GLADULLE
SATU
MARIE


1. Ladda upp awarden i er blogg.
2. Länka till den som du fick awarden från.
3. Länka till 5 personer som du vill ge denna award till.
4. Länka till deras bloggar och lämna en kommentar i deras bloggar.


Ny början...

Jag fick jobbet! Det känns mycket konstigt. Hade en känsla av att jag inte skulle få det, varför skulle jag ha den turen tänkte jag igår... Men idag så ringde de och frågade om jag kan börja redan på torsdag! Ser ut att bli en härlig dag idag :D

Riskakor

Hur är det egentligen med riskakor? "Nu ska jag vara nyttig och ta en riskaka till mellanmål" eller "Åh, det är helg, nu kan jag festa med lite riskakor"? Nån som vet? Har nämligen kommit på att riskakor med smak av lök och gräddfil är riktigt goda...

Ont ont

Jag har ont i hela kroppen. Var och TRÄNADE igår. J och jag var förbi på F&S för att kolla in vad de hade att erbjuda. Det slutade med att vi gick därifrån med varsitt årskort + inbokat pass igår kväll. Optimisterna bokade in ett "medel" pass. Det är väl ok, lite lagom att börja med tyckte vi. Läste senare på deras hemsida vad "medel-passet" innebär "Högt tempo och en del hopp. Passar dig som är van att röra på dig och vill ha mer krävande styrke- och konditionsövningar" Det var jättekul men vi var helt slut efter kan jag säga, skulle kanske ha börjat med ett bas-pass i alla fall. Med tanke på att vi inte har tränat på typ... eh, många år. Idag är det dags igen. Bästa boten mot träningsvärk är väl att träna ;)

Här e jag...

Det känndes riktigt bra i onsdags! Men jag vågar inte hoppas på att jag får jobbet. Usch, jobbigt det här. De skulle ringa mig på måndag eller tisdag. Då får jag min dom...
Tjejerna jag eventuellt kommer att jobba med (om det blir jag... en av 5 som får jobbet)  var jätte trevliga. Fötterna överlevde, men det var på håret. Jag satt ju mest ner men aj aj aj när kl var typ 2 och mina breda fötter hade varit "fast" i ett par inte lika breda skor :P

Slipper gå barfota :)

Jag hittade ett par jättefina skor till mig idag! Det är riktiga "klartjagfårjobbet-skor" Eller jag hoppas det i alla fall för de kostade ju en slant... Så imorgon kommer jag gå omkring här hemma i mina nya svarta pumpsliknande skor och hoppas att jag inte får blödande skavsår. Det vore ju inte så lyckat. Mina fötter ska ju överleva ett jobb-pass från 9-15 på onsdag :)

Pumpsliknande skor?

Vad menas egentligen med det? Jag har blivit tillsagd att ha på mig svarta byxor, vit skjorta, svart kavaj och pumpsliknande svarta skor på onsdag. Jag vet vad pumps är men pumpsliknande... betyder det då att det kanske inte måste vara klack? Att det funkar med svarta stövletter utan klack? Eller? Någon som vet? :P

Jaaa!

Fick just veta att jag ska få provjobba på onsdag! :D

Så klart det är halsfluss

Sov nästan ingenting natten till igår. Hade feber och frossa. Halsen gjorde så ont att bara tanken på att svälja fick mig att gråta. Jag klarade inte av att gå till jobbet igår. Lämnade barnen på dagis och sen ner till vårdcentralen. Halsprov = halsfluss. Penicillin i 10 dagar. Idag mår jag bättre. Det gör fortfarande lite ont i halsen när jag sväljer men det är MYCKET bättre än igår. Det är så typsikt att jag skulle bli dålig när det väl fanns jobb :( Det är bara extra vid behov så det lär väl dröja lite innan de behöver mig igen. De är 3 st som sitter på två receptioner och när någon av dem blir sjuka eller vill ha ledigt så får jag rycka in.
I måndags var jag på intervju för ett 1-års vikariat inom samma företag. Det är ca 40 st som är ute efter en och samma tjänst. Av 40 sökande ska 5 väljas ut för att få provjobba, och slutligen kommer en av dessa fem få tjänsten. Idag eller senast imorgon kommer jag få veta om jag blir en av dem som får provjobba. Håller tummarna!!


Varför har inte dygnet fler timmar?

Jag hinner inte blogga eller läsa mina favvo-bloggar. Jag jobbade igår och idag, och ska jobba imorgon igen! Det enda tråkiga är att jag är sjuk. Sitter här och har frossa och ont i halsen (bara det inte är halsfluss!) Men jag SKA klara morgondagen! Måste ju passa på när det väl finns jobb ;)

RSS 2.0