Liiiite arg på SL

Min buss kom aldrig imorse! Den skulle gå kl 06.06 och jag var på stationen redan 06.01 så jag kan inte ha missat den. Väntade till kvart över, tänkte att den kanske bara var lite sen. Men icke. Fick småspringa till cetrum för att ta tunnelbanan in mot stan. Självklart så missade jag tunnelbanan också, den åkte samma sekund som jag kom in på perongen efter att ha sprungit ihjäl mig. Ingen bra start på morgonen. Ok att jag missade tunnelbanan är nog inte SLs fel men varför kom inte bussen??? Lite jobbigt att vänta in nästa som går halv sju. Föraren måste ha tagit sovmorgon eller nåt. Hann inte med någon frukost heller. Glömde plånboken hemma. Glömde ladda mobilen igår och glömde så klart laddaren på byrån hemma i hallen. Men jag ska inte klaga. Jag kom bara 10 minuter för sent, hade en lugn morgon och jag och S åt en massa chokladägg till frukost. Så nu e jag mätt och belåten. Fortsätter jag så här så behöver jag inte heller oroa mig för att mina nya byxor är förstora, de lär jag fylla ut hur lätt som helst med mina nya frukostvanor :P

Tvätt förvaring

Vi är i desperat behov av någon bra tvättkorg/förvaring! Nu när P sköter hemmet (jag är ju numer en arbetande mamma ;) känner jag att han skulle behöva lite hjälp med att "våga tvätta" (läs: det ska inte finnas några ursäkter till att han inte tvättar!) I dagsläget tvättar jag allt på helgerna. P har visst lite svårt för att dra igång en maskin. Han påstår att han är rädd för att jag ska skälla på honom när det blir fel. Typ att han ska krympa min favorit tröja, eller slänga med en röd strumpa i vit-tvätten osv. Allt det här ser jag som bortförklaringar (sorry älskling). När vi bodde i lägenhet och inte hade några barn var han lika ofta som jag i tvättstugan. Då visste han hur man gör. Allt från doseringen av tvättmedlet till mangling av lakan. Är det då inte lite underligt att han "glömt" hur man gör? Hur som helst tänkte jag att om man sorterar tvätten på en gång så kan det ju underlätta för honom. Skulle behöva en korg för vit-tvätt, en för svart och en för kulör-tvätt. Snyggt ska det vara också. Tips någon??

TidsfördrivDet är vad jag ska syssla med på väg till och från jobbet! Gäller ju att vara effektiv, det kan ju bli nästan 3 timmars "pluggande" om dagen ;)

En 5-årings funderingar...

N: Var kommer mjölk ifrån?
N: Nej vänta jag vet... (hon funderar en liten stund) Från GRÄSET!
Jag: Är du säker?
N: Japp.
N: Kossan äter gräs, och sen gör hon mjölk som åker till affärerna i fina små paket som vi sen köper!

Klart det kommer från gräs! ;)

På McDonald's

N äter hamburgare.
N: Om man planterar en hamburgare i jorden, vad händer då?
Jag: Den ruttnar och blir till jord
N: Tänk om det kunde växa hamburgare-träd, då skulle ju inte McD behövas. Då skulle man kunna ha ett eget hamburgare-träd hemma istället. Mycket smartare liksom.

Hemma

Lite skönt att vara sjuk. Eller nja, halsen gör ont men skönt att bara ligga i sängen och ta det lugnt. Zappa lite på TV:n, slumra lite när man känner för det... surfa på nätet. Hade riktigt jobbig feberfrossa inatt. Låg och skakade under 2 duntäcken. Känner mig bättre idag men lite småfebrig och det gör som sagt fortfarande ont i halsen. Kommer nog vara hemma imorgon också. Idag har V och A tid hos örondoktorn för efterkontroll, passade på att kolla upp om de inte kunde ta ett halsprov på dem samtidigt. Ska boka tid åt P och N på vardcentralen också... måste få fram vem som är boven som smittat mig med halsfluss bakterier! Verkar som om det går runt här hemma. Då är det lika bra att kolla alla i familjen. Det är ganska precis en månad sedan P N och jag hade eländet.

Fick precis mail från skolan också! N fick en plats :)

Sjuk

Har ont i halsen :( Det kan väl inte vara halsfull igen.... Jag har ju redan haft det 2 gånger den här "säsongen". Usch. Knaprar alvedon och ipren och hoppas på att det inte blir värre. Tror nog jag stannar hemma imorgon.

Vi skulle ha träffat lillebror, M och O idag. Men så blir det inte nu. Synd, jag saknar min lilla brorson.

P åkte precis till jobbet med N, A är hos mormor och morfar så det är bara jag och lilla V hemma. Än så länge är han nöjd med att få gå igenom storebrors alla bilar. Jag ska nog försöka sova lite med V idag.
Har inte tid att vara sjuk!

Apor på vårdcentralen

Vi sitter i väntrummet på vårdcentralen. Barnen bläddrar i nån djur tidning och fastnar vid ett uppslag med bilder på små chimpanser. Efter en stund kommer N fram till mig och säger "Mamma...visst är det apor på bilderna...?" "Jaa..." svarar jag. Hon vänder sig mot P och säger med mycket hög röst "Där ser du pappa! Det är så här små apungar ser ut och jag och A är små barnungar" Jag höll på att dö av garv! Borde kanske lägga till att P brukar kalla dem för sina små apungar när de hänger och klänger på honom :) Hihi, men det kanske inte tanterna i väntrummet fattade...

Uppe med tuppen

Kände mig stressad inatt. Vaknade hundra gånger och tittade på klockan. Kl 23.nånting = glad att klockan inte är mer! Kl 01.nånting = yes, jag har många timmar kvar att sova :) Kl 02.nånting = Hm...vore bättre om jag bara kunde sova och inte vakna minst en gång i timmen... Så där höll det på, fram till kl 04 då kom N ner till oss och väckte mig för hon vågade inte gå på toa själv (!) När klockan hunnit bli 04.30 gav jag upp stressen över att inte kunna sova i sträck och gick upp istället. Tog en dusch, åt lite frukost, läste mailen och så var klockan 06 och det var dags att gå till bussen. Slutade kl 15 idag, hann med bussen kvart över fyra :) Kl 18 = föräldrarådsmöte på förskolan (suck) Kl. 20 barnen sover och jag borde göra det samma men självklart så är jag inte trött nu, nä det kommer jag vara imorgon bitti istället...

RSS 2.0