God Jul!

Vi hade en mysig julafton med familjen igår. Barnen var nöjda och glada och vi vuxna med :) Hade till och med Tomten på besök!
Idag blir det julmys med resten av familjen. Härligt!!


Glädje!

Den här stod i badrummet när jag kom hem! En ny tvättmaskin, min man han fixar allt! Tänk att man kan bli så glad över en tvättmaskin. Jag kanske är lite konstig med med tre barn i huset så klarar man sig inte länge utan en tvättmaskin.


Lämning på skola och dagis

Idag fick vi hjälp av barnens kusin med lämning på dagis och skola, P har massor att fixa med på jobbet och jag behövde jobba tidigt för att hinna med Luciafirande på skolan. Tänk att alla tre barnens luciafiranden klaffar perfekt i år! A hade idag, V har imorgon kl 15 och N har imorgon kväll kl 18. Kunde inte ha planerat det bättre själv.
För världens finaste kusin gick det inte smärtfritt att lämna på skola och dagis. A blev ledsen och ville inte stanna på skolan. Fröken fick hålla fast honom och det var inte helt lätt för S att gå därifrån. När de började närma sig dagis så blev V väldigt tyst. De hann inte ta mer än ett steg in på gården och så började han störtgråta.
Jag hade ju pratat med barnen flera dagar innan och förberett dem på att S ska lämna dem på dagis och de kan inte följa med henne hem utan de ska vara på skola/dagis.
När jag hämtade V så "skvallrade" han på A, sa att han hade inte lyssnat på mig utan han hade gråtit och sagt att han inte ville vara kvar på skolan. Han ville hem med S. Jag berättade för V att jag minsann hört att han också varit ledsen. "Jo mamma men jag SA inte att jag inte ville! Jag bara grät! Mitt lilla hjärta... Jag menade ju bara att de inte skulle bråka med S utan vara snälla och lyssna på henne när hon sa att det var dags att gå. Det är ju klart att man kan bli ledsen, det kan de ju inte rå för....

Gnäll

Nu orkar jag inte mer!! Har varit hängig i mer än två veckor nu! Ont i halsen i ett par dagar, sen har det gått över. Snorig i ett par dagar och sen lite ont i kroppen, ont i halsen igen... Och så där håller det på. Orkar inte mer, kan jag inte få vara frisk nu?!

... Och så har tvättmaskinen pajat..
Går inte att vara utan tvättmaskin med tre barn i huset! P jobbar dygnet runt nu veckorna innan jul så när ska vi få tid att byta ut tvättmaskinen? Suck!!


Julklappar

Tänk att det redan är tredje advent! Jag är långt ifrån klar med inköp av julklappar. Tur att nätet finns! Klickade hem nästan alla barnens julklappar via nätet. BR hade till och med fri frakt!
Jag beställde i P's namn så att sms-avin skulle komma till honom. Glömde säga det till honom bara så när han gick till utlämningsstället fick han en chock när han såg paketet (det var ganska stort...) Han var säker på att kassörskan gjort fel och de dubbelkollade flera gånger. Han kom på vad det var först när han öppnade paketet. :)

Pratade med en vän på jobbet om julklappar och hur mycket man lägger på presenter till barnen. Jag tror hon tyckte att vi är lite galna när jag berättade hur mycket vi handlar för. Det drar lätt iväg! Nu när barnen önskar sig tv-spel tex så kostar ju ett spel ca 500 kr. Eller Lego som står högst upp på A's önskelista, dyrt!! V älskar allt som har med "Bilar" filmerna att göra och det är samma sak där, knappast billigt...
Själv tycker jag inte att vi handlar överdrivet mycket. För pojkarna är det fortfarande viktigt att de har lika många presenter. N däremot börjar förstå att det inte är antalet och storleken på paketen som räknas :)


RSS 2.0